© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.08.2019 11:12:01

BESEDE velikega kapetana, ki so ZATRESLE MARIBOR in božajo dušo (video)

Grega Wernig

Marcos Tavares je konec tedna v dresu Maribora zabil že svoj 200. gol, kar je zares velik dosežek.

Brazilec Marcos Tavares v dresu vijoličastih igra že dolgih 11 let, v tem času pa je bil del številnih dosežkov kluba, zaradi česar ga v klubu, mestu nikoli ne bodo pozabili. 

Proti Bravu je zabil svoj 200. zadetek, 150. v prvenstvu. V evropskih tekmovanjih pa jih ima 30, a pristaši najtrofejnejšega slovenskega kluba upajo, da bo kakšnega dodal proti Ludogorecu jutri zvečer. 

marcos tavares maribor gw
Grega Wernig

Tavares je o poti od začetkov v Sloveniji pa do dvestotice spregovoril v posebnem prispevku, ki so ga pripravili pri NK Maribor.

"Za to treniram, se žrtvujem. Jaz in skupaj z menoj tudi moja družina. Ni lahko ostati toliko časa v tako zahtevnem ritmu, ko pa se pogledajo rezultati, dogajanje v klubu, odziv navijačev, se vse pozabi. Zelo sem vesel, veliko mi pomeni, da sem toliko prispeval za NK Maribor, a moja zgodba še ni končana. Kot sem napovedal pri prejšnjih rekordih, se tukaj ne nameravam ustaviti," je dejal v posnetku. 

Začetki v Sloveniji niso bili kdo ve kako obetavni, a hitro je Tavares dokazal, da se v njem skriva pravi napadalski instinkt. 

tavares mm
Martin Metelko

"Ko sem prišel v Slovenijo, začetek ni bil obetaven, to moram priznati. Dolgo nisem zabil, bil tudi včasih na tribuni. Čakal in potreboval sem tisti prvi gol. Ko pa sem zadel prvič proti Kopru, se je začelo. S pomočjo soigralcev, z božjo pomočjo, s skupnim trudom vseh v klubu mi je uspelo 200-krat in se veselim vsake naslednje tekme ter nove priložnosti za zadetke."

Vendarle pa je izpostavil enega, ki mu je še posebej pri srcu. Tisti za napredovanje v skupinski del lige prvakov proti Celticu pred skoraj natanko petimi leti. 

"Če bi izpostavil enega, bi izbral gol proti Celticu za uvrstitev v Ligo prvakov, z desno nogo (smeh). Močno pa sem se razveselil vsakega."

Tavares je nato izpostavil, da bo večno hvaležen klubu in mestu. V besedah, ki ježijo kožo. "Moje srce je v Mariboru, božji načrt je bil, da živim v Mariboru skupaj s svojo družino. Z vsemi ljudmi se odlično razumem, v klubu in v mestu. To je veliko pomenilo v vseh teh letih, tudi jaz sem tukaj drugačen, kot sem bil prej."

"Obstaja Marcos Tavares pred Mariborom in Marcos Tavares v Mariboru. Ne vem, če bi drugje dosegel 200 zadetkov. V Mariboru pa mi je bilo to namenjeno in se je moralo zgoditi."

Doslej je Tavares v vijoličastem zbral že 530 nastopov in kot rečeno zabil 200 zadetkov. Vsekakor pa se kapetan Maribora pri teh številkah ne bo ustavil.