© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
28.08.2019 11:43:31

'MESOJEDEC' prepričan! Glavni favorit je PRIMOŽ ROGLIČ, premaga ga lahko le ...

Profimedia

Na Dirki po Španiji je pred kolesarji prvi pravi test.

Na sporedu bo 5. etapa, ki bo kolesarje popeljala do observatorija Javalambre na 1950 metrih nadmorske višine. 

Sam vzpon je dolg 11,7 kilometrov, najtežji del pa kolesarje čaka v zadnjih petih, ko je povprečen naklon več kot 10 odstotkov. 

Jasno je, da bodo v ospredju kolesarji, ki se borijo za rdečo majico, med njimi tudi Primož Roglič, medtem ko se bo za belo potegoval Tadej Pogačar

Je pa pred etapo o možnostih za etapno zmago spregovoril Alberto Contador. 'Mesojedec', ki je vzdevek dobil po dopinškem zapletu ob uživanju kontaminiranega kosa govejega mesa (celnbuterol), ter nekdanji zmagovalec vseh treh velikih tridetenskih dirk zdaj kot strokovni sodelavec pomaga Eurosportu pri prenosih dirk, v pogovoru za španski As pa je izpostavil zgolj dva favorita za današnjo etapo. 

"Zame sta kandidata le dva. Superman Miguel Angel Lopez in Roglič, ki sta korak pred ostalimi." Na koncu pa je Contador dodal še, "Lopez ga lahko premaga, a Primož Roglič je glavni favorit."

Izpostavil je še Naira Quintano, zmagovalca druge etape Vuelte, s katero je tudi svoje ime postavil med favorite. "To je bila malce nepričakovana zmaga, ampak mislim, da to ne spremeni celotne situacije."