© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.09.2018 10:18:41

Zmaji oktobra k VELIKANU! Pred Olimpijo je zanimiva MEDNARODNA tekma

www.alesfevzer.com

Pred Olimpijo je zanimiva mednarodna prijateljska tekma.

V času skupne Jugoslavije je Borac iz Banjaluke veljal za enega uglednejših klubov v državi. Prvak sicer nikdar ni postal, čeprav so njegov dres nosili številni znani nogometaši, je pa zato leta 1988 slavil v jugoslovanskem pokalu, ko je v velikem finalu ugnal kultno Crveno zvezdo. Tedaj je njegov dres nosil tudi nekdanji trener Olimpije Suad Beširević. Danes so zlata leta le še oddaljen spomin, Borac namreč nastopa celo v drugi ligi Bosne in Hercegovine. No, cilj v tej sezoni je jasen, povratek med najboljše. Za zdaj Borcu kaže dobro, saj je po odigranih sedmih krogih na drugem mestu lestvice Prve lige Republike Srpske.

Med naslednjim reprezentančnim premorom bo Borac dobro formo poskušal še dodatno izpiliti z odmevno prijateljsko tekmo, v Banjaluki bo namreč gostoval državni prvak - Slovenije! Da, Borac, ki se ga med drugim drži vzdevek Velikan iz Platonove, se bo pomeril z Olimpijo, tekma bo odigrana 13. oktobra, in sicer z začetkom ob 15. uri. 

Ob tem so iz vodstva Borca sporočili, da bo poseben gost na tekmi prvi mož ljubljanskega kluba Milan Mandarić. Slednjega bo gostil predsednik Borca Vico Zeljković, dvojec bo menda govoril tudi o "še dodatni nadgradnji sodelovanja med obema kluboma, in to na vseh ravneh".