© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.05.2018 12:44:16

GROMOZANSKO RAZOČARANJE za Avstralca iz vrst Olimpije: Jason Davidson zabil gol Triglavu, nato pa prejel SLABO NOVICO, ki ...

www.alesfevzer.com

Jason Davidson nima razloga za veselje.

Niti to, da je končno začel nekoliko bolj redno igrati, niti to, da se je na tekmi s Triglavom veselil prvega gola po dolgem času za Jasona Davidsona ni bilo dovolj. S strani Rijeke posojeni nogometaš Olimpije je namreč dokončno ostal brez nastopa na svetovnem prvenstvu, potem ko ga selektor avstralske reprezentance Bert van Marwijk ni uvrstil na širši seznam nogometašev za nastop na turnirju, ki bo poleti v Rusiji.

Davidson je sicer še nedolgo tega nazaj razpredal o tem, kako se želi z dobrimi igrami v slovenski ligi spet vrniti nazaj v avstralsko izbrano vrsto, za katero je doslej zbral 22 nastopov in en gol, toda v nameri ni uspel. Bočni branilec, ki se je pod vodstvom Igorja Bišćana prelevil v krilnega napadalca, je barve Avstralije branil na zadnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji, toda tokrat bo kot milijoni drugih: zgolj opazovalec s strani.

Ob tem kot zanimivost povejmo, da je van Marwijk z objavo širšega seznama razveselil ljudi iz – zagrebške Lokomotive! Vabilo je namreč poslal tudi Franu Karačiću, desnemu bočnemu branilcu, ki se je, zanimivo, rodil v Zagrebu. Na Hrvaškem igra že vso svojo kariero, bil je tudi član mlade hrvaške reprezentance, toda zdaj se je odločil nastopiti za državo, v kateri se je rodil njegov oče. Karačić sicer sploh še nikdar ni bil v Avstraliji, van Marwijk pa je pojasnil: "Na desni strani obrambe nimamo velike izbire, zato nam ni preostalo drugega, kot da pošljemo vabilo Karačiću."