© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.04.2018 13:31:25

SVEŽE iz Ljudskega vrta: POŠKODBA nadvse POMEMBNEGA ČLENA, na levi strani obrambe morda PRESENEČENJE

Drago Wernig - TAKA

Vijoličasti se bodo v sobotnem popoldnevu udarili s Triglavom.

Mariborčani bodo prvenstvo nadaljevali z domačo preizkušnjo proti Triglavu, ki je kakopak nadvse pomembna. Namen je kristalno jasen. Aktualni prvaki hočejo podaljšati zmagoviti niz in popolnoma jasno je, da so proti zadnjeuvrščeni ekipi na lestvici v vlogi velikih favoritov, čeprav ima trener Darko Milanič s sestavo začetne enajsterice kar nekaj preglavic.

V vratih tokrat ne bo Jasmina Handanovića, ki si je v Kidričevem prislužil izključitev. "Z izvrstnimi obrambami je steber obrambe, a tokrat ga ne bo, branil bo Aljaž Cotman," je jasen primorski strokovnjak.

Zaradi kazni bo manjkal tudi Mitja Viler in seveda je zanimivo vprašanjem, kdo ga bo nasledil na levem bočnem položaju? "Imamo nekaj možnih rešitev. "Žan Kolmanić, Adis Hodžić, Luka Uskoković," je pričakovana imena našteval Darko Milanić in potem nekoliko presenetil. Ali pač? "Mogoče tudi Dino Hotić," je razkril trener Maribora, ki bo pogrešal še enega izkušenega in pogosto ključnega člena obrambe: "Marko Šuler se je poškodoval in za dvoboj s Kranjčani ne bo v kadru."

Zato pa se po nekoliko daljši odsotnosti vrača drugi pomembni mož – Martin Milec. "Normalno je treniral, je zdrav, tako da bo nastopil," pravi Darko Milanič in dodaja, da se je vadbi z ekipo pridružil tudi Jan Mlakar, ki bo nared za obračun z Gorenjci.