© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.04.2018 10:29:50

GRDO! Mourinho LAŽE o Salahu in njegovem odhodu iz Chelseaja?

Kaj naj si mislimo o Joseju Mourinhu in njegovih izjavah, da on ni odgnal Mohameda Salaha s Stamford Bridgea?

Mourinho je v pogovoru za ESPN Brasil, da je on zaslužen, da je pripeljal Mohameda Salaha v Chelsea, da pa nima nič s tem, da so ga potem leta 2016 prodali Romi. Mourinho naj bi res pripeljal Salaha iz Basla januarja 2014 za 18 milijonov evrov, toda Salah nikakor ni našel mesta v ekipi Chelseaja in je bil naslednjo zimo posojen Fiorentini, potem pa so ga prodali Rimljanom.

Glede odhoda Salaha iz Londona pa je Mourinho povedal: "To je prvič, da bom o tem javno spregovoril. Ljudje govorijo, da sem jaz odgnal Salaha iz Chelseaja, pa je ravno obratno. Jaz sem kupil Salaha. Jaz sem prepričal odgovorne v Chelseaja, da so kupili Egipčana. Toda prišel je še zelo mlad in telesno in psihično ni bil dorasel angleški ligi. Poleg tega pa je bil v Londonu izgubljen tako socialno kot v kulturnem okolju. Zanj je bilo izjemno težko. Odločili smo se, da gre na posojo, pa tudi sam je prosil za to. Ko pa govorijo, da sem ga jaz prodal, lažejo. Res sem se strinjal, da gre na posojo, ker je bilo to potrebno, toda ne za prodajo."

Seveda je ta izjava dvignila veliko prahu in angleški mediji so hitro izbrskali še eno Mourinhovo izjavo iz julija 2015, ko je dejal: "Njegovo (Salahovo, op. p.) prihodnost vidim drugje. Ali na posoji, ali pa ga bomo prodali, če bomo dobili dobro ponudbo. Imamo pet krilnih igralcev in boljše je, če se Salah ne vrne!"

Kdo je zdaj odgnal Salaha iz Chelseaja?