© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.04.2018 10:24:38

Iniesta naj bi danes razkril ime SVOJEGA NOVEGA KLUBA, a naj bi SE ZATAKNILO tik pred podpisom pogodbe!

Reuters

Za danes je napovedana novinarska konferenca, ki jo je sklical Andres Iniesta, in v kateri naj bi javnosti razkril ime svojega novega kluba.

Jasno je, da legendarni vezist poleti zapušča Barcelono, kar nekaj časa pa se že ugiba, kje naj bi nadaljeval kariero. Zelo resna opcija je selitev na Kitajsko.

Oblekel naj bi dres tamkajšnjega kuba Chongqing, ki po sedmih krogih prvoligaškega prvenstva zaseda šesto mesto, vodi pa ga portugalski strokovnjak Paulo Bento. Predsednik kitajskega kluba je skoraj že potrdil sklenitev posla: "Prepričan sem, da bomo Andresa Iniesto predstavili kot člana našega kluba. Zagotovo bo njegov prihod velika pridobitev za Chongqing, tudi kar zadeva prepoznavnost našega kluba."

Toda po poročanju Marce naj bi se stvari v zadnjem trenutku nekoliko zapletle. Posel še ni sklenjen, ker sta vpleteni strani naleteli na nekoliko previsoko oviro. To pa naj bi predstavljala plača, ki jo igralec zahteva. Njegova želja naj bi bila, da bi tedensko prejemal 385 tisoč evrov, a Kitajci o tem bojda ne želijo niti slišati. Očitno bo treba vnovič sesti za mizo in se nekako uskladiti, to pa bo tudi dober pokazatelj, kakšna je sploh želja obojnih po sodelovanju. Če ta obstaja, je veliko lažje skleniti kompromis ...