© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
27.04.2018 08:55:05

Napadalec štirikratnih SLOVENSKIH PRVAKOV prestal POSEG NA SRCU, napovedi so obetavne

Nikola Miljković

Modro-beli v novo sezono morda znova z znanim obrazom.

Miran Srebrnič v nadaljevanju sezone nikakor ne more sestaviti želene zasedbe. Zlasti na začetku drugega dela prvenstva so se v mestu vrtnic ubadali s poškodbami številnih igralcev, kar je seveda vplivalo na kakovost igre štirikratnih prvakov, s tem pa tudi na rezultate. In na krizo, s katero so se ubadali modro-beli, ki pa seveda upajo, da sobotna zmaga nad Krčani po težkem obdobju vendarle pomeni napoved boljših časov.

Trener prvoligaša iz mesta vrtnic najdlje pogreša Kyriana Nwabuezeja, ki je bil po prihodu v slovenski Las Vegas v končnici jeseni nadvse pomemben člen ekipe, a takrat je odigral tudi svojo zadnjo tekmo. Zgodilo se je na zadnji preizkušnji pred odhodom na zimski oddih v Ljudskem vrtu, kjer je bil Maribor z 2:1 boljši od Gorice, edini gol za goste pa je dosegel ameriški napadalec nigerijskega rodu.

Ob začetku zimskih priprav pa je kot strela z jasnega udarila informacija, da ima težave s srcem, ki so tako resne, da mu grozi celo konec kariere. Kakopak je opravil številne preglede, a zelene luči za vrnitev na igrišče ni dobil, nakar se je odpravil v Združene države Amerike, da bi pridobil še drugo zdravniško mnenje. Od takrat je minilo že kar nekaj časa, v preteklem obdobju pa novic o nadaljnji usodi 25-letnega nogometaša ni bilo, zato smo seveda preverili, kakšno je trenutno stanje in kaj se dogaja.

nwabueze mm
Martin Metelko
In namen smo dosegli. "Kyrian je v ZDA prestal manjši poseg na srcu. Kakšnega natančno, ne vem, z vsemi podrobnostmi nisem seznanjen, toda če bo vse okej, če se bo razpletlo v skladu s predvidevanji, razmišlja o tem, da bi se maja vrnil v pogon. Oziroma da bi lahko začel priprave na naslednjo sezono," je z najbolj svežimi informacijami postregel predsednik kluba Hari Arčon in pristavil: "Še vedno zbira tudi druga mnenja, toda napovedi so obetavne, prav tako kot dejstvo, da je v začetku tedna opravljal obremenitveni preizkus. Seveda upamo na najboljše, a hkrati moramo ostati previdni, opraviti bo treba še kar nekaj pregledov. Bomo videli, kaj bodo rekli slovenski zdravniki."