© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.01.2018 15:06:24

Kdo je MLADINEC, ki zabija na prijateljskih tekmah Olimpije? V tej sezoni med člani nihče ni DOSEGEL VEČ zadetkov ...

alesfevzer.com

Olimpija je odigrala tretjo prijateljsko tekmo v tem letu.

Nogometaši Olimpije so bili danes spet na delu, in sicer tretjič v tem letu. Varovanci trenerja IgorjaBišćana so se v Spodnji Šiški pomerili s tekmecem iz slovenskega prvenstva Ankaranom in zabeležili še tretjo zaporedno zmago, zmaji so slavili z 2:0. Ob tem je zanimivo, da se je še drugič zapored med strelce vpisal Matevž Turkuš (poleg njega tudi hrvaški veteran Leon Benko), ki slovenski nogometni javnosti ni kdo ve kako poznan.

Zato se seveda poraja vprašanje, kdo sploh je omenjeni nogometaš. Star je šele 18 let, igra na položaju centralnega napadalca, za zdaj pa se kali v mladinski ekipi Olimpije. Za Ljubljančane je kljub mladosti že debitiral v članski ekipi, in sicer na pokalni tekmi z Radomljami. Na prvenec še čaka, vsaj na uradnih tekmah, na prijateljskih pač zabija. In njegova statistika v mlajših selekcijah priča, da gre za nogometaša, ki ima očitno nos za gol. Turkuš je v tej sezoni za mladince odigral 14 tekem in zabil 11 golov; med člani jih nihče ni več. Nekdanji član koroškega Korotana je sicer med mladinci in kadeti na 93 tekmah dosegel 42 golov, zato ni nemogoče, da bo že v bližnji prihodnosti dobil še več priložnosti med člani.

"Matevž Turkuš je bil z nami že prej in mislim, da je tudi fizično pripravljen na članski nogomet. Je pa seveda sto takšnih in drugačnih malenkosti, ki lahko vplivajo na to, ali je nared ali ne," glede najstnika pravi trener Olimpije Igor Bišćan.

matevz turkus
NKOlimpija.si