© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.01.2018 13:33:54

Ogreli so se za zmaja: Na obzorju celo DVOJNI POSEL Olimpije in enega od njenih tekmecev v državnem prvenstvu?

www.alesfevzer.com

Bosta dva nogometaša Olimpije odšla k tekmecu v PLTS?

Da je pri Olimpiji seznam nogometašev, ki se jih želi klub iz Ljubljane kar najhitreje znebiti, precej dolg, je kristalno jasno. Na njem naj bi bila sicer tudi Danijel Miškić in Alexandru Cretu, ki sta bila menda v preteklih dneh ponujena kar ligaškemu tekmecu Gorici.

Eden je v prvem delu sezone odigral devet tekem, drugi osem, skupaj sta na zelenicah preživela piškavih 434 minut. Da sta torej pri trenerju Olimpije Igorju Bišćanu skorajda povsem na stranskem tiru, je misel, ki dejansko drži kot pribito. In ne gre pričakovati, da bi se njuna statusa spomladi lahko kaj prida spremenila, kakopak na bolje. No, če seveda ne bosta odšla drugam. In zdi se, da je to še kako verjetno. Še toliko bolj je zanimivo, da naj bi se obema odprla priložnost, da bi sicer zapustila Olimpijo, a žogo še naprej brcala v Prvi ligi Telekom Slovenije. Kot trdijo dobro obveščeni novogoriški viri, sta bila oba centralna vezista ponujena Gorici, ki se po slovesu Rifeta Kapića, ta je prestopil v Švico k Grasshoppersu, želi okrepiti na sredini igrišča.

cretu af
alesfevzer.com

Seveda pa se poraja ključno vprašanje: je uresničitev takšnega scenarija sploh mogoča? Kot smo izvedeli, ne ravno. Sploh prestop Romuna; slednji ima z Olimpijo podpisano finančno zelo dobro pogodbo, ki je za Gorico bolj kot ne prevelik zalogaj. Prav tako nam je vir blizu nogometaša zaupal, da Cretuja ne zanima igranje v Sloveniji, če pač ne more nositi dresa Olimpije. Dovolj velik motiv bi bil le prestop v Maribor, kjer naj bi se pred časom dejansko spogledovali z njim, a je zdaj ta plamen dokončno ugasnil. Cretuja je sicer nedolgo tega želel tudi Ashdod, a je vezist Izraelce zavrnil. In tudi Gorici naj bi bilo že sporočeno, da prestop ne pride v poštev.

SREBRNIČU BI PRIŠEL ŠE KAKO PRAV
Kar zadeva Miškića, naj bi bil prihod slednjega v novogoriški Športni park tudi po pisanju spletne strani To je Gorica precej bolj verjeten. "Štiriindvajsetletni v Novem mestu rojeni nogometaš je profil igralca, ki bi goriškemu strategu Miranu Srebrniču ta hip prišel še kako prav, saj gre za igralca, ki zna povezati igro svoje ekipe na sredini igrišča, poleg tega pa premore tudi močan udarec in zelo dobro izvaja tudi prekinitve. S svojo bogato prvoligaško kilometrino bi prinesel tudi nekaj prepotrebnih izkušenj v mlado zvezno vrsto Gorice, ki po odhodu Rifeta Kapića še kako potrebuje igralca, ki zna stopiti na žogo," piše omenjena spletna stran. Gorici bi sicer v bitki za Hrvata lahko ponagajal klub iz tujine, po naših informacijah naj bi se Miškiću namreč nasmihal tudi prestop v eno od držav nekdanjega vzhodnega bloka.

danijel miskic af
www.alesfevzer.com