© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
27.01.2018 11:46:18

Igor Bišćan poslal JASNO in GLASNO sporočilo UPRAVI OLIMPIJE: Prosim, zganite se, POTREBUJEM OKREPITVE, saj preprosto nimam dovolj ...

Martin Metelko

Hrvaški trener Olimpije Igor Bišćan spregovoril o zimskih okrepitvah.

Medtem ko je bil Maribor sredi tedna zaradi prestopa nadarjenega napadalca Jana Mlakarja iz Fiorentine vnovič v središču pozornosti slovenske nogometne javnosti, se Olimpija na zimski tržnici še naprej drži zelo nazaj. Po mnenju trenerja Igorja Bišćana celo preveč nazaj. Hrvaški strokovnjak je brez dlake na jeziku priznal, da potrebuje okrepitve, saj ocenjuje, da mu kader, ki ga ima trenutno na voljo, ne omogoča optimalnega dela.

Ko ima klub na seznamu nogometašev s profesionalnimi pogodbami kar okrog 40 nogometašev, se besede, s katerimi smo postregli v naslovu prispevka, vsekakor slišijo čudno. Površno gledano, bi zmaji sicer že res lahko sestavili skoraj štiri različne enajsterice, toda nekoliko podrobnejši pogled na seznam "profesionalcev" vendar razkriva drugačno zgodbo in pritrjuje Bišćanovim besedam. Kar nekaj nogometašev je pač na posodi v drugih klubih (Daniel Avramovski, Leo Ejup, Mario Jurčević, David Lukanc, Jakob Novak, Aleksander Šeliga), hkrati je povsem nedorečen tudi status veteranov Darijana Matića in Dejana Kelharja, ki sta na papirju že res člana Olimpije, a ju soigralci že pol leta niso videli na treningih. Zato hitro postane jasno, da kader vendarle ni tako širok.

V oči bode tudi dejstvo, da na nekaterih igralnih mestih, recimo v sredini vezne linije, vlada preprosto prevelika gneča, na spet drugih pa je nogometašev absolutno premalo. Na primer na obeh bočnih obrambnih položajih; za levo konkurirata zgolj Dino Štiglec in Aljaž Krefl, a kaj ko je slednji še vedno poškodovan in se še nekaj tednov, če ne celo mesecev ne bo vrnil v poln pogon. Na drugi strani obrambe ima Bišćan na voljo zgolj Mitcha Apaua, potem ko je klub zapustil Denis Klinar, ki se je preselil na Madžarsko. Hkrati uprava zeleno-belih trenerju še vedno ni uresničila želje, o kateri je na glas spregovoril že pred odhodom na dopust. Tedaj je poudaril, da je imela Olimpija spomladi preprosto prevelike težave z doseganjem zadetkov, zato še kako hrepeni po nogometašu, ki bo znal z žogo narediti nekaj več. Recimo jo dobro podati napadalcem, ki so jeseni "stradali" med branilci nasprotnih ekip. O tem ne nazadnje priča statistika: centralna napadalca Andres Vombergar in Leon Benko sta v PLTS skupaj v polno merila zgolj dvakrat.

PREPRIČAN, DA SE GLEDE UREMOVIĆA NI ZMOTIL
"Brez kančka dvoma je problem, ker nimamo dovolj nogometašev, vsaj če izhajamo iz tega, da bi si želel na vsaki poziciji imeti vsaj po dva dokaj enakovredna. Šele ko je tako, lahko govoriš o dvigu konkurence znotraj ekipe. Upam, da bo bolje vsaj do našega odhoda v Turčijo. Tam bi morali biti popolni, le tako bomo lahko sestavili najboljšo možno ekipo za nadaljevanje sezone," ne skriva trener Igor Bišćan in glede najbolj problematičnih položajev dodaja: "Nujno se moramo okrepiti predvsem na obeh bočnih položajih v obrambi. To je nujnost! Prav tako sem po koncu prvega dela sezone že od prvega dne dalje govoril, da potrebujemo tudi nekoga, ki bo nevaren za gol nasprotne ekipe. Nekoga, ki bo v stanju zadeti tudi iz polpriložnosti. Saj ne, da nimamo takšnih igralcev. Imamo jih. A vseeno mislim, da bi se morali dodatno okrepiti, saj se še kako zavedamo, da bomo morali spomladi zgolj in samo zmagovati."