© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.08.2017 12:50:48

TEŽAVE ZA MARIBOR? Tekmec vijoličastih v ligi prvakov na vsak način želi junaka Crvene zvezde! (video)

Profimedia

Vijoličaste danes čaka večni derbi na Stožicah, čez točno 17 dni pa se za Maribor začenja tudi skupinski del lige prvakov.

In Mariborčani skupinski del najelitnejšega svetovnega klubskega tekmovanja začenjajo doma, v svojem Ljudskem vrtu, kamor prihaja moskovski Spartak, klub, ki je bil na žrebu v Monte Carlu v prvem bobnu, skupaj z velikani, kot so Real Madrid, Bayern, Chelsea ... 

Moskovčani želijo v tej sezoni igrati vidno vlogo v ligi prvakov, zato se želijo še okrepiti. Ekipa, ki jo s klopi vodi nekdaj odlični italijanski branilec Massimo Carrera, ki je svojčas igral za Juventus in Napoli, je že tako ali tako polna odličnih nogometašev. Kapetan je izkušeni ruski reprezentant Denis Glušakov, v napadu igra nekdanji napadalec Milana in Šahtjorja Luiz Adriano, največ je vreden nizozemski reprezentant Quincy Promes, v obrambi igrata Serdar Tasci z izkušnjami iz nemške A reprezentance in Salvatore Bocchetti z izkušnjami iz italijanske A reprezentance, vezist Fernando ima 8 nastopov za brazilsko člansko izbrano vrsto ... 

kanga
Profimedia
Toda Spartak zdaj želi v svoje gnezdo pripeljati še enega nogometaša, ki je zablestel na evropski sceni. Guelor Kanga je prejšnji četrtek s fantastičnim zadetkom v dvoboju s Krasnodarjem (ogledate si ga lahko v prvem priloženem videoposnetku) Crveni zvezdi prinesel skupinski del lige Europa, zdaj pa bi lahko zapustil rdeče-bele iz Beograda in se vrnil v Rusijo, kjer je že igral, nosil je dres Rostova.


Spartak se za Kango zanima že nekaj časa, nanj so postali še bolj pozorni, ko jim je na prijateljski tekmi zabil fenomenalen gol (ogledate si ga lahko v drugem priloženem videoposnetku), toda Crvena zvezda ga želi na vse kriplje zadržati. Ponuja mu 600 tisoč evrov letne plače, vendar če bo Spartak razvezal mošnjiček, bodo rdeče-beli prisiljeni v prodajo. Zanimivo, iz Crvene zvezde se je v Spartak ta prestopni rok že preselil desni bočni branilec Marko Petković.