© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.08.2017 09:56:56

Se ZAJE*AVAŠ? Predsednik Interja šokiral! Obožujem Inter, odkar sem se zaljubil v igralce ... Milana!?

Italijano in predvsem Milano so močno pretresle izjave prvega moža črno-modrih.

Inter je sicer odlično začel sezono, premagal je tako Fiorentino kot Romo in ima po dveh zelo uglednih nasprotnikih v državnem prvenstvu popolno izkupiček. Zato pa so njegovi navijači ogorčeni nas predsednikom in delnim lastnikom Erickom Thohirjem, ki skupaj s kitajskimi vlagatelji vodi klub. 

"Nisem zgolj prevzel Interja, ker se je ponudila lepa priložnosti za vlaganje. Prevzel sem klub, ki ga že od nekdaj obožujem. Spomnim se, da sem ga dokončno vzljubil pred mnogimi leti, ko sem s eob koncu osemdesetih zaljubil v tri nizozemske zvezdnike," je v intervjuju vehementno razlagal indonezijski mogotec. 

Seveda je takoj izbrohnil požar. Trije nizozemski zvezdniki so namreč ob koncu osemdesetih igrali za, seveda, Milan. Marco van Basten, Franck Rijkaard in Ruud Gullit so osvojili svet v rdeč-črnem dresu in mnogi so se takrat zaljubili v ta klub. Očitno tudi Thohir, ki pa je nato skozi leta vse skupaj malce zamešal. 

Navijači mu bodo težko odpustili, pa čeprav je zadevo nekaj ur pozneje skušal popraviti. "Nisem mislil na Nizozemce, temveč na Nemce," je dejal in  se skliceval na podobnost besede Dutch (Nizozemec) in Deutsche (Nemec). Težava je le v tem, da je prve besede angleška, druga pa nemška. Angleško German (Nemec) pa se seveda precej razlikuje. 

Je pa res, da so v tistem času za Inter igrali nemški nogometaši Andreas Brehme, Jurgen Klinsmann i Lothar Matthaus, ki pa so bili neprimenro manj uspešni.