© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.03.2017 20:17:18

Mitja Viler o slabši igri Maribora na derbiju: Pojavljale so se napake ...

alesfevzer.com

Navijači Olimpije so prepričani, da je bilo njihovo moštvo na večnem derbiju boljši tekmec.

O sobotnem večnem derbiju med Mariborom in Olimpijo se je govorilo že dva meseca pred prvim sodnikovim žvižgom Damirja Skomine in jasno je, da se o njem govori tudi danes, štiri dni po koncu dvoboja v Ljudskem vrtu.

V hramu mariborskega nogometa so se zmage veselili domačini, ki so Olimpijo ugnali po zadetku Luke Zahovića. Ljubljanski navijači so prepričani, da je bila zmaga Maribora neupravičena, vijoličasti pristaši trdijo, da so njihovi ljubljenci odigrali "evropsko" in na izkušnje slavili. 

Na očitke, da Maribor v igri ni bil najbolj prepričljiv, se je odzval tudi Mitja Viler. "Po pripravljalnem obdobju nismo vedeli, kje smo natančno. Dva meseca se je govorilo samo o tej tekmi in razumljivo je prisoten povečan pritisk. Zato so se pojavile tudi določene napake, ki pa jih lahko po zmagi tudi odmisliš. Štejejo le točke in osvojili smo jih. Bomo pa v prihodnje v igri boljši. Pomembno je, da smo uspešno prestali prvo tekmo po dveh mesecih čakanja, ki pa jo je že treba pozabiti. Odmisliti derbi in se ukvarjati le z Gorico, je moto tega tedna," je pred sobotnim gostovanjem v Novi Gorici za klubsko spletno stran dejal primorski branilec.