© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
09.05.2016 17:51:19

Rekordna gledanost nogometnega derbija

Grega Wernig

Sobotni nogometni obračun med Olimpijo in Mariborom je bil v več pomenih besede tisti pravi derbi, zaradi katerega prvoligaški nogomet le pridobiva na veljavi.

Sobotni nogometni derbi med Olimpijo in Mariborom je, kot je danes sporočila Nogometna zveza Slovenije, poskrbel za rekordno gledanost in tudi za izenačenje rekordnega števila gledalcev na stadionih v Sloveniji.

NZS je sporočila, da so podatki televizijske telemetrije AGB Nielsen Media Research pokazali, da si je tekmo v ciljni skupini 4+ v najbolj gledanem trenutku ogledalo 377.115 gledalcev.

Ta številka predstavlja 40 odstotkov vseh gledalcev, ki so bili v tistem času pred televizijskimi sprejemniki, pri NZS pa so še dodali, da je nemogoče izmeriti število tistih, ki so si tekmo ogledali v skupinah na javnih mestih.

Po podatkih Pro Plusa pa si je derbi ogledalo rekordnih 10,8 odstotka gledalcev primarne ciljne skupine 18-54 let, pri čemer je tekmo spremljalo 47 odstotkov moških in 34 odstotkov žensk, ki so takrat gledali televizijo.

Tekma med Olimpijo in Mariborom je poskrbela za izenačenje še enega rekorda. V živo na stadionu si je dvoboj ogledalo 14.000 gledalcev, kar je enako kot v zadnjem krogu sezone 1996/97, ko so se Mariborčani doma pomerili z Beltinčani in skupaj z gledalci proslavili prvi naslov državnega prvaka v nogometu.

NZS je še sporočila, da si je v tej sezoni prvoligaške tekme v živo doslej ogledalo 250.000 gledalcev, tako da je obiskanost tekem že dosegla 40-odstotno rast glede na prejšnjo sezono.