© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
09.05.2016 13:39:16

Ajax senzacionalno ostal brez naslova (in torte)

Pri Ajaxu so imeli že vse pripravljeno za veliko proslavo, a po svoji krivdi ostali brez 34. zvezdice.

Vodilna Ajax in PSV sta v zadnji krog nizozemskega prvenstva vstopila točkovno povsem izenačena, v prednosti pa je bil klub iz Amsterdama, ki je imel boljšo gol razliko. Za nameček je igral na gostovanju pri ekipi, ki je bila zacementirana na predzadnjem mestu prvenstvene razpredelnice.

Na drugi strani se je PSV v nedeljo podal na gostovanje k moštvu, ki se je boril za mesto med prvih osem, s čimer bi si zagotovil dodatne boje za uvrstitev v kvalifikacije lige Europa.

Večina je tako pričakovala gladko zmago in 34. naslov Ajaxa, toda temu ni bilo tako! Na presenečenje mnogih je Ajaxu spodrsnilo pri Graafschapu (1:1), za še večji šok v Amsterdamu pa je poskrbel PSV iz Eindhovna, ki je na kolena spravil Zwolle in se zasluženo veselil 23. naslova nizozemskega prvaka.

Slavje v Eindhovnu tako traja še danes, v nizozemski prestolnici pa je povsem drugače. Zanimiva je bila tudi čestitka Graafschapa, ki pa ni dočakala svojega namena. Klub je Ajaxu pripravil torto, s katero mu je želel čestitati za osvojeni naslov, na koncu pa je ostala v klubskih prostorih. "No, jo bomo pa sami pojedli," je na svojem twitter profilu ob fotografiji zapisala direktorica marketinga pri Graafschapu Martine Zuil.

Značke: ajax psv