© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
13.03.2016 09:52:47

Rudar: Kako blizu ali daleč sta licenca in dolgoročna rešitev?

Grega Wernig

Velenjčani so v soboto pokleknili pred Mariborom, toda tekmovalne težave Ob jezeru niso največji problem.

Že nekaj časa ni skrivnost, da mora velenjski prvoligaš do konca meseca priskrbeti okrog 200 tisoč evrov za pridobitev tekmovalne licence za prihodnjo sezono, in videti je, da bo knapom uspelo. "V prihodnjih dneh bomo podpisali pogodbo z občino, ki bo zagotovila dobršen del finančnih sredstev, ki jih potrebujemo. Potem bo ostalo še 25 odstotkov dolga, 'pokriti' ga bomo poskušali ob pomoči pokroviteljev. Močno upam, da v celoti, v nasprotnem primeru se bomo poskusili dogovoriti za odlog dolga, toda v zares minimalnem obsegu," je trenutno stanje razkril predsednik Rudarja Mitja Kamenik. "Kmalu bodo v klubu tudi revizorji in res močno verjamem, da bomo pridobili licenco," je pristavil prvi mož zeleno-črnih.

Popolnoma jasno je, da knapi iščejo kratkoročno rešitev, vendar je prav tako dejstvo, da klub potrebuje tudi dolgoročno. Iz sezone v sezono na tak način pač ne bo šlo. "Nenehno si prizadevamo, da bi jo našli, in nekatere zadeve so na obzorju. Ampak o tem vendarle še ne bi govoril. Vse do takrat, dokler kakršenkoli dogovor ne bo sklenjen. Lahko povem le, da kaže dobro," pravi Mitja Kamenik.

Rudar bi za morebitne vlagatelje vsekakor moral biti zanimiv. Čeprav se v prvem trenutku morda sliši čudno, je klub še vedno v dobri kondiciji. Glavni problem so zaostale plače, drugih večjih dolgov menda ni, kar je nedvomno dober obet. V preteklem obdobju se je govorilo o številnih možnih scenarijih, vendar na stadionu Ob jezeru o njih na glas nočejo govoriti ...