© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
12.03.2016 18:21:53

Mojster pač ostane mojster (video)

vszi

Edwin Van der Sar se je vrnil. Najbrž zgolj za eno tekmo pa vendar. In dokazal, da še vedno obvalda svoj posel. Mojster pač ostane mojster.

 Od nogometnih zelenic se je poslovil že pred leti, a da še vedno obvlada svoj poklic, je Edwin van der Sar pokazal in dokazal včeraj, ko se je po skoraj petih letih vrnil med vratnici.

Vrata je eden najboljših čuvajev mreže zadnjih dveh, treh desetletji dokončno zaklenil po tistem finalu lige prvakov na Wembleyju leta 2011, ko je Barcelona s 3:1 premagala njegov Manchester United. Vse od takrat je bolj kot ne užival v penziji, daleč od oči javnosti, pred dnevi pa so ga znova zasrbeli prsti in na prigovarjanje nogometnih prijateljev si je znova obul kopačke in nadel rokavice. Ter pri rosnih 45 stopil med vratnici amaterskega kluba Noordwijk, kjer je mnogo let nazaj začel svoje popotovanje, ki ga je potem prek Ajaxa pripeljalo med najboljše vratarje svojega časa.

Noordwijk danes igra v nizozemski četrti ligi, po poškodbi prvega vratarja, možaka po imenu Mustafa Mare Zine, pa so na tem pomembnem igralnem mestu ostali brez dostojne alternative in po pomoč so se obrnili h nekdanjemu članu. In ta je v soboto znova zaigral za svoj nekdanji klub ter že na prvi tekmi proti ekipi Jodan Boys pokazal, da še ni pozabil na vratarskih vešči in trikov. Tekma se je končala z delitvijo točk, tudi po zaslugi van der Sarja, ki je med drugim ubranil enajstmetrovko.

Vse to je seveda svetlobna leta daleč od nekega vrhunskega nogometa, nogometa, kot ga je bil sam vajen v Amsterdamu, Torinu, Londonu, Manchestru,... A da še vedno obvlada svoj posel, ni nobenega dvoma, ob tem kdo je bil glavna zvezda dneva pa najbrž ni potrebno pisati.