© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
12.03.2016 10:10:15

Morda pa kot nekoč turbo Rudi...

vszi

Javier Mascherano nikakor ni stroj za gole, prej njegovo popolno nasprotje. Nikoli namreč ni slovel po doseganju zadetkov, njegove gole bi lahko prešteli na prste ene roke, in to tiste sila nespretnega mizarja. V River Plateu in Liverpoolu je denimo zabil vsega dva. Skupaj, da ne bo pomote, v dresu Barcelone pa še to ne. Pravzaprav še čaka na prvega, pa čeprav si je dres katalonskega velikana nadel že prek dvestokrat.

Čeprav sam pogosto ostaja v senci, vedno v službi moštva, in njegove poteze le redko zaidejo med vrhunce kroga, pa njegove zasluge pri vseh uspehih Barcelone zaradi tega niso prav nič manjše. Pa vendar, milo rečeno nenavadno zveni podatek, da kot član udarne enajsterice Barce, ki sicer v povprečju dosega skoraj tri zadetke na tekmo, ni zabil niti še enega samega samcatega gola. Navkljub dvesto in še nekaj priložnostim.

Abstinenca, ki traja in traja, celo tako dolgo, da so navijači pripravili peticijo, soigralci pa so se jo naveličali ter mu malo za šalo malo zares ponudili, da izvede naslednjo enajstmetrovko in tako vendarle konča dolgoletno sušo. A...

Kot je razkril njegov soigralec Gerard Pique je pretekli teden, ko se je Barca znesla nad Rayo Vallecanom (5:1), zavrnil možnost, da izvede najstrožjo kazen. "Hahaha, že zdavnaj sem podrl rekord Michaela Reizigerja," se tovrstnim rekordom in očitkom v brk smeji danes 31-letni Mascherano. "Nisem obseden s tem, en gol ne bo spremenil mojega življenja. Bom streljal enajstmetrovko? Ne, ni niti najmanjše možnosti." Hvala, ampak ne hvala torej.

V torek bo praznoval obletnico, bilo je namreč 15. marca 2008, ko se je na klubskem nivoju nazadnje vpisal med strelce, kot član Liverpoola je zabil Readingu. 

Še eden tistik, ki je izrek kdor čaka dočaka postavil pod velik vprašaj. A če/ko bo zabil prvega v dresu katalonskega velikana, bo ta v vsakem primeru nekaj posebnega. Morda pa ga hrani za kakšno prav posebno priložnost. Kot nekoč Turbo Rudi v dresu s slovenskim grbom...