© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
12.03.2016 17:09:34

Burgić ubil dva niza na en mah (foto)

Grega Wernig

Nogometaši Gorice so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško z 1:0 (0:0).

Dvoboj v Novi Gorici je končal niza Goričanov in Krčanov. Gostitelji so z zmago, katere junak je bil Miran Burgić z edinim golom na tekmi, prekinili serijo treh neodločenih izidov, Krčani pa so s porazom končali niz treh zmag. Goričani tako ostajajo trdno na četrtem mestu lestvice, Krčani pa po 12. porazu v sezoni pri repu lestvice.


Gorica - Krško 1:0 (0:0)

Nova Gorica - Športni park, gledalcev 400, sodniki: Žnidaršič, Žunič (oba Kranj) in Beton (Cerklje).
* Strelec: 1:0 Burgić (65.).
* Gorica: Sorčan, Celcer, Gregorič, Burgić, Arčon, Humar (od 61. Kapić), Jogan, Mevlja, Martinović (od 60. Kotnik), Johnson, Nagode (od 76. Kolenc).
* Krško: Zalokar, Petric, Volarič, Sikošek, Urbanč, Gregov, Čeh, Pušaver, Žinko (od 77. Špiler), Đurković (od 70. Kramarič), Hotić (od 79. Jurečič).
* Rumeni kartoni: Jogan, Arčon, Johnson; Čeh.
* Rdeči karton: /.

Krčani so bili tisti, ki so v uvodu tekme prevzeli pobudo, v 16. minuti je prvi nevarneje streljal Dejan Urbanč s prostega strela, a bil nenatančen. V 27. in 32. minuti sta poskusila še Luka Volarič in Luka Žinko, a je bil obakrat Grega Sorčan na mestu. najlepšo priložnost v prvem polčasu pa so v 40. minuti zapravili domači, ko je gostujoča obramba po prostem strelu pozabila na Sandija Arčona, ki pa je z glavo slabo zaključil akcijo.

Po raztrganem uvodu v drugi polčas so najprej, v 64. minuti, zagrozili Novogoričani, ko je Miran Burgić poskusil malce z leve strani, a je bil Marko Zalokar na mestu. Le minuto pozneje pa so domači povedli. Jure Petric se je zagradil, da bi pustil žogo v "gol-avt", a mu jo je vztrajni Tilen Nagode odvzel, podal Mihi Gregoriču, ta pa naprej do Burgića, ki je zadel iz bližine.

Enajst minut zatem je do strela malce z leve prišel Arčon, a meril previsoko. Krčani so se sicer trudili priti do zadetka, a jim domači niso pustili prostora. V 84. minuti je sicer do strela prišel Volarič, a so ga domači nogometaši blokirali, v 90. minuti pa je potencialni avtogol Burgića z izvrstno reakcijo preprečil Sorčan. Ko je malce pred koncem za malo s strelom od daleč zgrešil še Volarič, so si domači oddahnili in se veselili zmage.

Gorica bo v 26. krogu v petek gostovala v Kopru, Krško pa bo dan pozneje gostilo Zavrč.