© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
04.03.2016 08:27:54

Iz Irana nazaj v PLTS: Zataknilo se je pri denarju

Drago Wernig - TAKA

Senadu Jahiću je prestop v Iran padel v vodo.

Velenjski klub je še naprej na aparatih, vodstvo Rudarja še vedno ni našlo prepotrebnega denarja za normalno delovanje kluba, ob tem pa so knapi med vikendom izgubili še izjemno pomemben obračun v boju za obstanek proti Krškemu. No, ima pa Jernej Javornik v teh dneh vsaj nekaj razlogov za zadovoljstvo, pred zaključkom prvenstva je namreč dobil pomembno okrepitev.

K Rudarju se namreč vrača Senad Jahić, nekdanji nogometaš tega kluba, ki je februarja zapustil potapljajočo se barko knapov in odšel v tujino. A ni se odločil za podpis pogodbe pri kakšnem evropskem klubu, temveč je odšel v Azijo, natančneje v Iran, kjer bi moral okrepiti ekipo Saipe iz Teherana, ki po 21 krogih iranskega prvenstva zaseda peto mesto na lestvici, za vodilnim Esteghlalom pa zaostaja za pet točk. Toda čeprav se je Jahić že sredi februarja odpravil v Teheran na podpis pogodbe, do tega nikdar ni prišlo, kajti Iranci so si v zadnjem trenutku premislili. Osemindvajsetletnemu bočnemu branilcu tako ni preostalo drugega, kot da se vrne v Slovenijo.

"Vse je bilo dogovorjeno, v Iranu sem naredil tudi že zdravniški pregled, pravzaprav sem imel tudi že pogodbo na mizi. Nato pa so se na sestanku, na katerem bi moral samo še podpisati pogodbo, začeli veljaki v klubu nekaj meniti v svojem jeziku. Ker nisem imel s seboj prevajalca, seveda nisem ničesar razumel. Čakal sem, kaj se bo zgodilo, nakar so meni in še enemu napadalcu iz Osasune, ki bi prav tako moral okrepiti klub, rekli, da nama ni več treba hoditi v klub. Dali so nama letalske karte za domov in se od naju poslovili. Mislim, da se je zataknilo pri denarju," nam je kar malce šokirano v telefonskem pogovoru razložil Jahić.

NA SREČO SEM V SLUŽBI VZEL DOPUST
Razočaranja v glasu ni mogel skriti. "Seveda me je vse skupaj potolklo. Najhuje je bilo, ker sem v Iranu 12 dni čakal na podpis pogodbe, do katere na koncu nikdar ni prišlo. Vmes sem izgubljal pomemben čas, da bi si našel nov klub. Tudi službo bi lahko izgubil, toda na srečo sem si vzel dopust in sem se lahko vrnil. Da bom lahko zaslužil za normalno preživetje," je z grenkobo v glasu še naprej razlagal nogometaš Rudarja. Čeprav mu je propadel prestop v Iran, bo lahko Jahić v drugem delu sezone vseeno igral nogomet. Za to so poskrbeli v velenjskem klubu, v katerem so bočnega branilca z veseljem sprejeli nazaj medse.

"Do konca sezone bom igral za Rudarja, podpisal bom amatersko pogodbo. Naš sekretar mi je rekel, da ni nobenega problema glede dovoljenja, če podpišem amatersko pogodbo. Rad bi se zahvalil predsedniku Mitji Kameniku, ker mi je omogočil najprej odhod, zdaj pa še nadaljevanje sezone v dresu Rudarja," nam je pojasnil Jahić, ki je priznal, da ga je po vrnitvi v slačilnico knapov nekaj zelo presenetilo: "Vsi vemo, kakšen je položaj pri Rudarju, in moram priznati, da sem bil zelo presenečen, ko sem videl, kakšno vzdušje vlada v garderobi. Glede na vse skupaj bi težko bilo boljše. Smo kot bratje in pozabiti moramo na vse finančne težave, ki nas pestijo, ter poskušati ohraniti prvoligaški status. Vem, da smo dovolj kakovostni, da nam lahko uspe, in mislim, da nam bo s pozitivno energijo, ki jo imamo, na koncu tudi uspelo."