© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
04.03.2016 07:58:37

Darko Milanič razkril, zakaj je zavrnil decembrsko snubitev Olimpije

Drago Wernig - TAKA

Decembra smo kot prvi poročali, da Olimpija za trenerja želi tudi Darka Milaniča. Tedaj slednji tega ni želel potrditi, zdaj je. Pojasnil pa je tudi, zakaj je rekel ne.

Darko Milanič se je sredi tedna vrnil na klopi Maribora, svoj drugi mandat v Ljudskem vrtu bo začel kar na večnem derbiju. Jutri pod Kalvarijo prihaja Olimpija, ki vodi na lestvici in ki si jo je Primorec ne nazadnje tudi ogledal v živo, ko je pretekli konec tedna premagala Koper. Zdaj bo sam kakopak poskusil ubežati takšnemu scenariju, je pa zanimivo, da ga uvodoma po vrnitvi na Štajersko čaka obračun s klubom, h kateremu bi se dejansko lahko preselil. In to nedolgo tega.

Na naslov Primorca je v času, ko je bil v Leedsu "na dopustu", prišlo kar nekaj ponudb, med zimskim premorom smo denimo pisali o tem, da naj bi bil zelo resen kandidat za naslednika Marijana Pušnika na klopi Olimpije. Takrat potrditve nismo dobili, zdaj pač.

"Res je. Športni direktor Olimpije Ranko Stojić je navezal stik z menoj, a takrat nisem imel urejenega statusa, zato kakršnihkoli pogovorov niti ni bilo," nam je razkril strokovnjak iz Izole in dodal, da je v začetku januarja govoril še z nekom iz ljubljanskega kluba, ki je želel urediti, da bi se sestal z Milanom Mandarićem: "Odvrnil sem, da jih bom poklical, ko bom uredil svoj status. A jih nisem ..."