© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
03.03.2016 12:21:39

Oblak in Atletico pišeta zgodovino

Profimedia

Madridski Atletico in njegov slovenski vratar Jan Oblak v španski ligi pišeta zgodovino.

V španski nogometni ligi se do zdaj še nikoli ni zgodilo, da bi imela katera od ekip po 27 odigranih krogih le 11 prejetih zadetkov. Ravno to pa je uspelo slovenskemu vratarju Janu Oblaku in njegovim soigralcem pri Atleticu iz Madrida.

Drži, da ima slovenski reprezentant pri Atleticu nekoliko manj dela kot ostali vratarji, dejstvo pa je, da je Atletico tudi po zaslugi nekaterih njegovih vratolomnih obramb v letošnji sezoni na kar 18 obračunih mrežo ohranil nedotaknjeno.

Če se ozremo malce v preteklost, se je z najmanj prejetimi zadetki po 27 krogih lahko pohvalila Barcelona. Slednja jih je prejela 13 in to kar v treh različnih sezonah (1972/73, 1986/87 in 2010/11).

Dozdajšnji rekorderji so bili tako Miguel Reina, Andoni Zubizarreta in Victor Valdes, zanimivo pa je, da so v teh treh sezonah na koncu le enkrat osvojili naslov prvaka, v preostalih dveh so bili drugi.

Jan Oblak zdaj lovi rekord po najmanj prejetih zadetkih v eni sezoni. Če jih bo do konca prejel manj kot sedem, bo popravil rekordno znamko iz sezone 1993/94. Takrat je v vratih Deprotiva blestel Liaño, ki je po 38 odigranih krogih prejel le 18 zadetkov. To pa njegovi ekipi vseeno ni prineslo naslova, končnega uspeha se je namreč veselila Barcelona.