© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.03.2016 11:12:59

Đurovski: Zamenjati trenerja po prvem krogu je neumnost

Grega Wernig

Nekdanji trener Maribora Milko Đurovski ni varčeval s kritikami nad vodstvom kluba.

Milko Đurovski je bil prvi trener, ki ga je v Ljudski vrt pripeljal športni direktor Zlatko Zahović. Slednji je takrat zaradi slabih rezultatov po zgolj 32 dnevih odslovil Marijana Pušnika, priložnost pa ponudil omenjenemu Makedoncu, ki je bil hkrati njegov dober prijatelj.

Toda njuni odnosi so se hitro ohladili, po nizu slabih rezultatov se mu je Zahović po 72 dnevih sodelovanja odrekel. Razhod pa očitno ni minil v prijateljskem vzdušju. Đurovski je zdaj za dnevnik Večer spregovoril tudi o zadnjem dogajanju pod Kalvarijo in namenil kar nekaj kritik na račun vodstva kluba.

"Imam slabe izkušnje z ljudmi, ki vodijo klub. Ti so me zamenjali, preden so mi sploh dali pravo priložnost. Dokler ti vodijo klub, ni nobene možnosti, da bi si ogledal kakšno tekmo v Ljudskem vrtu," je najprej okrcal vodstvo, nato pa spregovoril tudi o zadnji potezi Zahovića, ko je odpustil trenerja Krunoslava Jurčića.

"Zamenjati trenerja po prvem krogu je neumnost. Zato sem prepričan, da so se z Milaničem že prej dogovorili o njegovi vrnitvi. Že dolgo nazaj je bil tak dogovor sklenjen. Poraz proti Celju jim je prišel prav, da so se rešili Jurčića. Seveda tega ne bodo priznali," je med drugim dejal Đurovski.