© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.01.2016 15:57:06

Pozabljeni Dervišević: Vse za ekipo!

Drago Wernig - TAKA

Se še spomnite Amirja Derviševića? Da, tistega Amirja Derviševića, ki je bil na začetku prejšnje sezone celo član začetne enajsterice vijoličastih, nato pa je kar nekako poniknil.

Zgoraj omenjeno vprašanje je sicer retorično, a hkrati na najboljši možni način opisuje epizodo 22-letnega Ljubljančana v Ljudskem vrtu. Ko je leta 2013 prišel v štajersko prestolnico, je Maribor dobil nadobudnega vezista, mladega slovenskega reprezentanta, ki je v Krki igral odlično, s svojo levico, v kateri ima pravi top, pa bi moral za vijoličaste predstavljati pravo okrepitev. 

Na začetku se je zdelo, da bo res tako. Pri Anteju Šimundži je Dervišević dobil precej priložnosti za dokazovanje, na nekaterih tekmah je odigral povsem spodobno, toda nikakor ni uspel narediti nekakšnega mentalnega preskoka in se ustaliti v začetni enajsterici Maribora

V letošnji sezoni pa je popolnoma izginil iz slovenskega nogometnega zemljevida. Seveda je Dervišević še vedno član vijoličastih, a v jesenskem delu sezone je zaigral na vsega dveh prvoligaških tekmah, eno je začel v začetni enajsterici, na drugi je vstopil s klopi. Skupaj je zbral mizernih 79 minut na igrišču, njegova statistika pa je ostala popolnoma prazna.

Vse skupaj bi bilo razumljivo, če bi imel večje težave s poškodbo v letošnji sezoni, a temu ni bilo tako. Visokorasli vezist je enostavno pokazal premalo in se ni uspel izboriti za večjo minutažo.

Zdaj, ko so na sporedu zimske priprave, bo poskušal Dervišević narediti vse, da prepriča trenerja Krunoslava Jurčića, na prvi pripravljalni tekmi ga je hrvaški strateg preizkusil celo na položaju osrednjega branilca, kar pa bolj od tega, da Jurčić razmišlja, da bi ga prekvalificiral, priča o tem, da mu še naprej ne zaupa.

"Na štoperskem položaju še nisem igral. Težje se je znajti v novi vlogi, gibanje je drugačno, a smo si bili v pomoč z medsebojnim usmerjanjem. Vse za ekipo, drugače ne gre. Ob izboru za spremenjeno vlogo sem skušal uporabiti na igrišču tudi spoznanja ob spremljanju drugih na treningih. Trener je rekel, da po teh napornih dneh rezultat ni v ospredju, a mi je vseeno žal, da nismo zmagali. Mi smo Maribor, vedno bi radi bili uspešnejši od nasprotnikov. Tokrat se ni izšlo, igra še ni bila na naši ravni, a bo boljše v prihodnji fazi, ko bomo več v stiku z žogo," je po prvi pripravljalni tekmi, ko je Maribor z 2:2 remiziral z madžarskim klubom ZTE, povedal Dervišević, ki ga tudi v spomladanskem delu sezone verjetno čaka nič kaj prijetno sedenje na klopi za rezervne nogometaše.