© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.01.2016 11:34:50

Dan, ko so pri Barceloni ugotovili, da je Messi predober za B ekipo (video)

reuters

Še preden je dopolnil 18 let, se je Lionel Messi znašel v prvi ekipi Barcelone, za katero so že takrat igrali številni zvezdniki, na čelu z Ronaldinhem.

Kljub rosnim letom, so namreč pri katalonskem ponosu ugotovili, da je nizkorasli Argentinec enostavno že predober, da bi igral za drugo ekipo Barcelone in da bi ga bilo smotrno čim prej priključiti prvemu moštvu.

Bila je sezona 2004/05, oktobra 2004 se je takratni trener Frank Riijkard odločil, da Messija premesti iz B moštva v prvo moštvo, 16. oktobra tega leta pa mu je ponudil tudi prvo priložnost za igranje med velikimi fanti. Na mestnem derbiju proti Espanyolu je Messi v igro vstopil v 82. minuti. Star je bil 17 let, 3 mesece in 22 dni in takrat je postal najmlajši nogometaš, ki je kdajkoli za Barcelono zaigral na kakšni uradni tekmi.

Prav na tekmi z Espanyolom pa so vodilni možje Barcelone ugotovili, da je Messi predober za drugo ekipo. A ne na zgoraj omenjeni tekmi, ko je zaigral za prvo moštvo, temveč na derbiju B ekip. Argentinec se je takrat naravnost poigraval s svojimi tekmeci, uprizoril je nešteto slalomov med modro-belimi tekmeci, asistiral je za en gol in dodal drugega. Svoje nasprotnike je smešil s takšno lahkotnostjo, da je že takrat bilo jasno, da ima Barcelona v svojih vrstah dragulja, ki jim bo v prihodnosti prinesel veliko radosti.

Katalonci so na svoj uradni Youtube kanal naložili videoposnetek iz te tekme, ki se s svetlobno hitrostjo širi po svetovnem spletu, ponujamo vam ga tudi mi. Uživajte v mojstrovinah 17-letnega danes najboljšega nogometaša na svetu.