© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
22.01.2016 16:53:10

Tehnologija golove črte že letos na EP in v ligi prvakov

Evropska nogometna zveza je na zasedanju v švicarskem Nyonu danes potrdila uporabo tehnologije za nadzor golove črte že na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji, ki bo na sporedu med 5. junijem in 3. julijem, poročajo agencije.

Gre za tehnologijo, ki je v pomoč sodnikom pri dosojanju in razveljavljanju zadetkov. Izvršni odbor Uefe je ob tem potrdil, da bo že jeseni ta tehnologija tudi sestavni del lige prvakov, sezono kasneje pa tudi v evropski ligi.

Ob tem je IO Uefe danes potrdil tudi, da krovna evropska nogometno zveza ne bo imela predčasnih nadomestnih predsedniških volitev po suspenzu njihovega predsednika Michela Platinija. Tega je etična komisija Mednarodne nogometne zveze kaznovala kar z osemletno prepovedjo dela v nogometu. Pri Uefi so mnenja, da bodo najprej počakali, da se vsi postopki in pritožbe zaključeni. Platini je namreč napovedal pritožbo na Fifi in na Mednarodnem arbitražnem športnem razsodišču.

Sicer pa se je Uefa odločila tudi za izvedbo izrednega kongresa 25. februarja v Zürichu, kjer bodo le dan kasneje izvolili novega predsednika Fife, ki bo zamenjal Josepha Blatterja. Kandidat za to mesto je bil pred suspenzom tudi predsednik Uefe Platini.

Že decembra je IO Uefe prestavil tudi redni kongres, ki je bil sprva načrtovan že marca, zdaj pa bo 3. maja v Budimpešti, do takrat pa se bo razjasnil tudi položaj okrog Platinija. "Upamo, da se bo izkazalo, da Platini ni naredil ničesar narobe in da se mu vrne ugled," so v petek še zapisali pri Uefi.