© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
17.01.2016 20:24:49

Vršič: Ko je tako, sem vedno zelo vesel

Drago Wernig - TAKA

Med igralci, ki so imeli v končnici jeseni težave s poškodbo, je tudi Dare Vršič, a težave so zdaj pozabljene. Temu primerno je stanje duha izkušenega apaškega vezista.

"Vedno sem zelo vesel, ko na začetek priprav pridem zdrav. Med zimskim premorom sem opravil dolg cikel terapij in posebnih vaj, s katerimi sem si prizadeval povsem odpraviti posledice starih poškodb. Znova sem stoodstotno nared za vse napore, kar je seveda izjemnega pomena. Za zdaj nisem začutil nobene bolečine. Neizmerno sem si želel, da bi bilo tako, in močno verjamem, da bo pri tem ostalo tudi v prihodnje," pravi Dare Vršič.

Prvi teden priprav je bolj ali manj namenjen ogrevanju, že ponedeljek pa bodo v Moravskih Toplicah varovanci trenerja Krunoslava Jurčića na "najvišjih obratih". "Ker vas ni bilo v telovadnici, se vam morda zdi, da je bilo delo lahkotnejše, da smo se šele ogrevali za priprave. Pa ni bilo tako. Dosti smo delali na moči, nikakor ni bilo preprosto. Mišice so napete, je pa res, da je bilo vse skupaj morda malce dolgočasno, treningi so trajali tudi dve uri in pol ali več. Zdaj odhajamo v Moravske Toplice, kjer bomo gotovo še bolj pritisnili na plin. Pričakujem, da bo vadba poslej bolj raznolika in da bodo treningi tudi nekoliko krajši," je povedal izkušeni Apačan, ki se mora soočiti z novo konkurenco v zvezni vrsti. "Prišlo je nekaj novih, a nam znanih obrazov. Prepričan sem, da se bodo hitro privadili na naš slog igre, mi jim bomo gotovo pomagali, da bi imeli s prilagajanjem čim manj težav."

Pričakovanja pred nadaljevanjem priprav so jasna, prav tako kot v nadaljevanju sezone. "Najbolj pomembno je zdravje, vsi si ga najbolj želimo. Vsak posameznik se mora tako tudi pripravljati. Da ne počne nečesa, kar mu ne ustreza. Razmišljati mora o svoji poti in o tem, kako se lotiti treningov. Niti najmanjšega dvoma ni, da imamo vsi skupen in zelo jasen cilj. Osnovni namen je čim bolje se pripraviti in poskrbeti, da bo ekipa delovala tako homogeno, kot je na zadnjih jesenskih preizkušnjah. Moramo biti maksimalno pripravljeni na odprt boj z Ljubljančani, kaj si želimo, pa seveda vsi dobro vemo," je povedal Dare Vršič.