© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
17.01.2016 18:30:57

Koper enega Slovenca zadržal, dvema pa dal proste roke

Arsen Perić

Še dvema nogometašema je uprava Kopra sporočila, da imata proste roke pri iskanju novih delodajalcev.

Koprčani priprave nadaljujejo v hrvaški Istri, po pričakovanjih se je ekipi pridružil tudi nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine Zlatan Muslimović. Ali se bo tudi Albert Riera, naj bi bilo dokončno znano v prihodnjih dneh, sprememb v igralski zasedbi še ni konec.

Trener Slavko Matić in njegovi varovanci so zapustili Bonifiko in priprave nadaljujejo v Medulinu, kjer hkrati nastopajo na tradicionalnem turnirju Arena Cup. Začeli so ga s porazom proti Slaven Belupu, ekipa iz Koprivnice, katere mrežo je branil Matjaž Rozman, je slavila z 2:1 (2:0). Edini gol za Koprčane je dosegel Živanović, ki je v 69. minuti realiziral najstrožjo kazen. Slovenski prvoligaš je dvoboj začel v postavi Kahlina, Andrejašić, Datković, Biljan, Štulac, Leko, Lokaj, Memolla, Starčević, Cisse in Jurina, v nadaljevanju so bili na igrišču še Adam, Živanović, Balašević, Obrstar, Posavac, Mršić, Štromajer, Horvat in Vekić.

MUSLIMOVIĆ SE JE PRIDRUŽIL
Zasedba je zelo pisana, za konkretnejše ocene po prvi preizkušnji je prezgodaj, poleg tega je dejstvo, da v prihodnjih dneh še lahko pričakujemo spremembe. Medtem je moštvo z Obale postalo močnejše za Zlatana Muslimovića, ki je tudi uradno postal član kluba in se je že pridružil novim soigralcem, vendar včeraj razumljivo še ni igral.

Zato pa je bil presenetljivo v ekipi Leo Štulac. V našem časniku smo poročali, da naj bi kariero nadaljeval v Zavrču. Takšen je bil menda sporazum med kluboma ob prestopu Tonija Datkovića, toda zdaj je jasno, da s tem ne bo nič. Mladi slovenski reprezentant je namreč (presenetljivo) podaljšal sodelovanje s Koprom za dodatnih šest mesecev, pogodbo ima sklenjeno do decembra.

TRENIRATA Z MLADINCI
Še vedno sta člana kluba tudi izkušena Dalibor Radujko in Vasja Simčič, ampak z ekipo nista odpotovala na priprave. Trener Slavko Matić ju ni uvrstil na seznam potnikov, kar je seveda jasno sporočilo, da na njune storitve ne računa. Omenjeni dvojec bo do nadaljnjega na Bonifiki treniral z mladinsko ekipo, obenem sta se lotila iskanja novega kluba.

KAJ PA RIERA?
"Z Albertom Riero smo načeloma dogovorjeni za sodelovanje. Pričakujemo, da se nam bo pridružil v prihodnjih dneh. Na začetku prihodnjega tedna," je v zadnjem obdobju večkrat poudaril športni direktor Dušan Petković, toda po naših informacijah še vedno obstaja možnost, da se to ne bo zgodilo. Kot smo že poročali, bi nekdanji španski reprezentant utegnil kariero nadaljevati v Avstraliji, ponudba iz dežele tam spodaj je s koprsko finančno kakopak neprimerljiva. Sicer pa se je koprski športni direktor tudi včeraj mudil v Zagrebu. "Nadaljujemo pogovore z igralci, ki bi jih radi privabili k nam. In še vedno nam kaže kar dobro," zagotavlja Dušan Petković.

Ob tem dodajmo, da so kanarčki očitno dokončno preteklost Bonifike, na tekmi proti Slaven Belupu so se Koprčani predstavili v modro-beli opravi.