© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
15.01.2016 10:28:07

Viler: Manchester City se je oglasil, toda ...

Drago Wernig - TAKA

Izkušeni Primorec v vijoličastem dresu je z veseljem krenil v priprave na spomladanske izzive.

Matej Palčič je povečal koprsko kolonijo pod Kalvarijo, katere član je že nekaj časa Mitja Viler, ki je mlajšemu someščanu vedno na voljo s koristnimi nasveti, pripravljen mu je pomagati: "Javil se mi je že, preden je prišel, ko je obstajala možnost prihoda, in seveda sem mu povedal nekaj stvari. Opazno je, da je izjemno motiviran, to je zanj velik preskok. Takoj je spoznal, v kako urejeno okolje je prišel."

IMA MOJO ŠTEVILKO
Je novopečenega člana vijoličastih vzel pod svoje okrilje? "Povedal sem mu nekatere zadeve. Če jih bo upošteval, odlično. Ampak je mlad, ima svojo pot. Če ga bo kaj zanimalo, me lahko vpraša, vedno sem mu na voljo. Lahko me tudi še kdaj pokliče, mojo telefonsko številko ima," se je z nasmehom odzval Mitja Viler, ki je prišel na začetek priprav s polnimi baterijami: "Mislim, da je bilo 27 dni oddiha dovolj, znova smo si zaželeli družbe. Trenirati samostojno je eno, v skupini nekaj popolnoma drugega. Prišli smo nasmejani, v naslednjih dneh bo bržčas drugače. Pred nami je veliko naporov. V prvem tednu smo največ pozornosti namenili preventivi, da bi se izognili poškodbam, nato nas v Moravskih Toplicah čaka bazični, najtežji del priprav. Ritem se bo stopnjeval, naporno bo, a je dobro, da bomo skupaj, da bomo takoj imeli možnost počitka, prehrane. Potem se bomo v Ljudskem vrtu malce osvežili, v Turčiji pa spet na polno pritisnili na plin, da bi začetek pomladi pričakali čim bolje pripravljeni."


NE SMEMO SI JIH PRIVOŠČITI
Končnica jeseni se je razpletla po okusu vijoličastih. "Drži, odlično smo sklenili prvi del sezone in ob prebiranju časopisov sem kdaj pa kdaj dobil občutek, da smo mi vodilna ekipa na lestvici. Pa ni tako. Mi smo se vzpenjali, Olimpija je padala, toda z drugimi se vendarle ne smemo obremenjevati. Vsi imajo svoje ambicije, naše so dobro znane, želimo osvajati lovorike."
 
V nadaljevanju prvenstva je na sporedu le 14 tekem. »Pomlad bo kratka, v tem času si ne smemo privoščiti spodrsljajev. Da, to pomeni tudi pritiske, a smo jih navajeni. Brez tega preprosto ne gre, tako je povsod po svetu. Mislim, da se to preveč potencira."

Za zdaj v mariborski zasedbi ni pretiranih sprememb. "Do 31. januarja, ko bo sklenjen prestopni rok, lahko pričakujemo marsikaj. V Turčiji bo dokončno znana ekipa, tam bomo tisti, ki bomo kandidirali za mesto v ekipi." Mar "tam bomo tisti" pomeni, da Mitja Viler gotovo ostaja v Ljudskem vrtu? "Saj veste, da to ni vprašanje zame. Ponudbe? Manchester City se je sicer oglasil, toda odškodnina je visoka," se je nasmejal 29-letni Primorec med vijoličastimi.