© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
06.12.2015 10:49:06

15 tisoč evrov na roko

Grega Wernig

Spinsov izbor najboljšega nogometaša sezone dobiva nove razsežnosti. S pomembnim pokroviteljem zaključne prireditve Nogometna Gala SPINS XI 2016, ki bo najboljšemu namenil tudi prestižno nagrado. Uro Hublot, model Big Bang Steel Ceramic.

V Grajski kavarni na Ljubljanskem gradu je bila predstavljena sklenitev sodelovanja med Sindikatom profesionalnih igralcev nogometa Slovenije in podjetjem Slowatch, ki bo s prestižno uro znamke Hublot nagradilo najboljšega nogometaša v sezoni 2015/2016.

Novinarske konference so se poleg direktorjev podjetja Slowatch, Matjaža Šteblaja in Mateja Breganta, predstavnika znamke Hublot, Davida Camba, predsednika Spinsa, in Dejana Stefanovića udeležili tudi nogometaši treh najvišje uvrščenih klubov na lestvici 1. SNL, in sicer Darijan Matić, Miha Zajc in Ezekiel Henty iz Olimpije, Petar Stojanović in Amir Dervišević iz Maribora ter Nejc Vidmar, Nejc Skubic in Darko Zec iz Domžal.

Ob sklenitvi sodelovanja med sindikatom SPINS in podjetjem Slowatch, oziroma prestižno znamko Hublot, ki jo omenjeno podjetje zastopa, prisotni niso skrivali zadovoljstva, prav tako pa po besedah nogometašev takšna nagrada predstavlja dodaten motiv za še boljše predstave na travnatih površinah. Gre za model ure Big Bang Steel Ceramic, ki je eden najbolj tradicionalnih in hkrati prepoznavnih modelov znamke Hublot, njena vrednost je okrog 15 tisoč evrov.

"DOBRA URA JE STRAST, NOGOMET JE STRAST"
"Na to partnerstvo, ki je v svetu nekaj normalnega, smo zelo ponosni. Prestižne blagovne znamke sodelujejo s številnimi klubi in športniki, tega trenda se držimo tudi mi. Švicarsko podjetje Hublot sodeluje s številnimi najboljšimi v mnogih športih, od zdaj naprej tudi z najboljšim nogometašem slovenske lige," je med drugim povedal Matjaž Šteblaj, Matej Bregant je pristavil: "Hublot resda sodeluje z mnogimi, a je najbolj zavezan nogometu, sodelujemo z največjimi klubi. Med drugim z Bayernom, Manchester Unitedom, Arsenalom, Juventusom, PSG-jem in še bi lahko našteval. Ne le evropskih klubov, ampak iz vsega sveta. Žal mi je, da se slovenski reprezentanci ni uspelo uvrstiti na evropsko prvenstvo v Franciji, zato pa vsi z velikim zanimanjem spremljamo ligaško dogajanje, ki je po mojem mnenju na zelo dobri poti. Seveda sem vesel, da je takšen velikan, kot je Hublot, zaznal poslovno priložnost oziroma interes, da se nam pridruži na slovenskem trgu." Zakaj so tako zelo povezani z najpomembnejšo postransko stvarjo na svetu, je zelo nazorno pojasnil predstavnik znamke Hublot, David Camba: "Dobra ura je strast, nogomet je strast."

Prvi mož Spinsa Dejan Stefanović zadovoljstva nad sklenitvijo sodelovanja kakopak ni skrival, hkrati je razkril, da bodo letos poleg najboljšega igralca in enajsterice izbirali tudi najboljšo igralko, najboljšega mladega igralca, najboljšega sodnika, najboljšega trenerja in najboljšega igralca 2. SNL.

Tudi igralci so kajpada zadovoljni, da njihov izbor pridobiva na veljavi. "Ponosni smo, da se je tako ugledno podjetje odločilo, da bo najboljšemu predstavniku lige namenilo takšno nagrado. Naš osnovni cilj je seveda ostati na prvem mestu in osvojiti naslov prvaka, prestižna ura pa je za vsakega posameznika gotovo še dodaten motiv, da se vedno znova predstavi v čim boljši luči," je povedal izkušeni vezist Olimpije Darijan Matić.

Tradicionalni prireditvi Nogometna Gala SPINS XI 2016, bo 17. maja 2016 v Grand Hotelu Union v Ljubljani.