© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Iztok Lukner
Iztok Lukner
06.12.2015 10:14:59

KRKA - GORICA: Ni razloga za paniko

Nikola Miljković

Po nedeljskem kosilu bodo lahko novomeški ljubitelji slovenskega klubskega nogometa svojo ljubezen do najpomembnejše postranske stvari na svetu »potešili« na stadionu Portoval, kjer bo v 21. prvenstvenem krogu Krka gostila Gorico.

Navijači farmacevtov že nekaj časa niso imeli priložnosti svojih fantov videti na delu na domači zelenici, za njimi so namreč tri tekme na tujem. Nazadnje so se po svojem dvorišču za prvenstvene točke podili pred skoraj natanko enim mesecem, ko je 8. novembra v dolenjski prestolnici gostoval – in zmagal – aktualni prvak Maribor. Tudi sicer rezultatsko lekarnarjem v zadnjem času ne gre po načrtih, saj so v petih obračunih svoj točkovni izkupiček oplemenitili samo z dvema točkama. Trener Andrej Kastrevec je izpostavil, da je trenutno glavna težava njegove ekipe neučinkovitost.

"Priigramo si kopico priložnosti, ki jih ne izkoristimo, proti Mariboru nam ni uspelo realizirati niti najstrožje kazni, tako da smo v nekakšni krizi zadetka. V zadnjih petih tekmah smo dosegli dva gola, pa še to smo enkrat zadeli iz enajstmetrovke, medtem ko si je Olimpija zabila avtogol. In prav tu vidim ključno težavo, saj po drugi stani nismo prejeli veliko golov. Sploh ne igramo slabo, prihajamo v priložnosti, a ne zadenemo. Obramba pa prej ali slej naredi kakšno napako, kar nas potem drago stane," je dejal strateg novomeškega moštva. Če pogledamo z drugačnega zornega kota, pa novomeška serija v omenjenem obdobju ne predstavlja nikakršnega razloga za paniko. V Velenju in Kopru so Dolenjci remizirali, medtem ko je v dvobojih z vodilnim dvojcem težko načrtovati kakšno točko. Za edini spodrsljaj bi lahko označili samo sredin poraz v Celju, ko so domačini do zmage prišli z zadetkom v drugi minuti sodnikovega podaljška.

Jutri v mesto prihaja neugodna Gorica. Gostje so se po štirih zaporednih porazih spet dvignili, premagali Olimpijo in Rudarja, ohranili stik z vrhom lestvice in si dvignili samozavest. Za nameček so v svojo korist odločili zadnjih pet obračunov z Novomeščani, na kar se slednji ne ozirajo. "Pripravili smo se kot na vsako drugo tekmo, pristop bo maksimalen. Definitivno računamo na zmago, ampak zavedamo se, da ima Gorica kopico kakovostnih posameznikov. Tudi ko igra slabo, lahko ti posamezniki rešijo srečanje, kar se je zgodilo že nekajkrat. Na te stvari moramo biti pozorni," je optimističen Kastrevec, ki je še dodal, da bi bil zdaj idealen čas, da se rezultatski niz z Novogoričani obrne v Krkino korist. Dejstvo je, da bo v ekipi prišlo do nekaterih sprememb, prvotno že zaradi tega, ker mora vratar Miodrag Mitrović odslužiti kazen rdečega kartona. Domači strokovnjak pa bo v želji, da se moštvo rezultatsko dvigne, posegel še po kakšni menjavi v udarni enajsterici.

OSTATI PRI VRHU
V novogoriškem taboru so včeraj z nestrpnostjo pričakovali novice iz bolnišnice, kjer je bil na pregledu Amel Džuzdanović. Zgodaj popoldne so si kar malo oddahnili, ko so izvedeli, da sprednje križne vezi njegovega desnega kolena niso strgane. Razočaranje vseeno ostaja, ker odlični vezist svojemu moštvu ne bo mogel pomagati pri lovu na tretjo zaporedno in dvanajsto zmago v sezoni.

"Meniskus je nekoliko poškodovan, kar zadeva sprednjo križno vez, ta ni strgana. Mogoče je malo natrgana ali malo nategnjena, več pa bo pokazala artroskopija. Za zdaj je v kolenu še voda, v ponedeljek imam pregled in takrat se bomo dogovorili za datum posega," nam je po pregledu sporočila novogoriška šestindvajsetica.

Vseeno so Novogoričani trdno odločeni, da bodo proti Krki naredili vse, da bi nadaljevali zmagoviti niz, ki so ga pred sedmimi dnevi začeli v Ljubljani. S tem bi bili na najboljši poti, da bi uresničili željo trenerja Mirana Srebrniča, ki si želi ob koncu jesenskega dela prvenstva ostati pri vrhu lestvice. Na srečo gostov je v dobri formi prvi strelec ekipe Blessing Eleke, ki je v zadnjih štirih krogih trikrat meril v polno.