© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
23.09.2015 15:15:43

KOPER – KRŠKO: Kako? Zares nepomembno

Nikola Miljković

Po dveh zaporednih gostovanjih – in dveh minimalnih porazih – se bodo Koprčani znova predstavili na Bonifiki. V pričakovanju dvoboja s Krčani razmišljajo zgolj in samo o enem razpletu. O zmagi.

Koprčani so v prvenstvu zvrstili tri zaporedne poraze, kar je gotovo znak za alarm, čeprav je dejstvo, da bi se lahko gostovanji v Zavrču in Domžalah razpletli tudi drugače. Z nekaj malega sreče in še česa.

"Ampak zdaj je, kar je. Jok in stok ne bosta pomagala, gremo naprej," pravi trener Nedžad Okčić, ki bo danes vendarle imel na voljo številčnejši kader, kot ga je imel v zadnjem obdobju. Na največje napore sta znova pripravljena Goran Galešić in Dalibor Radujko, prvič po dolgem času bo v kadru znova tudi Mitja Lotrič, toda to še zdaleč ne pomeni, da bodo kanarčki popolni. Niti po naključju. Še naprej bodo manjkali Ivica Guberac, Denis Halilović, Jan Andrejašić in Matej Palčič.

"Zelo dobro se zavedamo, kako pomembna preizkušnja je pred nami. Filozofija je zelo preprosta. Moramo zmagati, o čem drugem ne razmišljamo. Všečnost ni pomembna, šteje le rezultat."

Nedžad Okčić

"Kdorkoli bo igral, so naši nameni popolnoma jasni. V poštev pride izključno in samo zmaga. Nič drugega. Čeprav smo v Domžalah ostali praznih rok, nismo igrali slabo. Še zlasti v drugem polčasu, in če bomo takšno igro ponovili tudi proti Krčanom, bi to moralo zadostovati," je odločen strateg aktualnih pokalnih zmagovalcev, ki je znan tudi po tem, da ne zanemarja umetniškega vtisa.

Tokrat bo svoje pravilo prekršil. "Zelo dobro se zavedamo, kako pomembna preizkušnja je pred nami. Filozofija je zelo preprosta. Moramo zmagati, o čem drugem ne razmišljamo. Všečnost ni pomembna, šteje le rezultat. To je edino, kar velja. Žogo je treba spraviti za golovo črto nasprotnika, drugo me ne zanima. Na kakšen način, prav tako ne. Lahko s kolenom, lahko s katerimkoli delom telesa, ki ga dovoljujejo pravila. Vemo, da ne bo lahko. Krčani so čvrsta ekipa, ki se dobro brani, toda storili bomo vse, da bi nam uspelo osvojiti točke. Verjamem, da se nam bo naposled vsaj malce nasmehnila tudi sreča," je zelo jasen Nedžad Okčić.

SPET BO TREBA V SLUŽBO
Zasedba iz mesta nuklearke bo bržčas ostala pri receptu, s katerim je v petek ostala neporažena v Areni Petrol. Ob zgoščeni in disciplinirani obrambi bodo gostje prežali na protinapade, trener Tomaž Petrovič pa gotovo ni navdušen, da je tekma znova na delovni dan. Že v knežjem mestu je namreč poudaril, da so bili nekateri njegovi varovanci dopoldne v redni službi, kar je gotovo vplivalo na podobo ekipe. Da bi bilo na Obali kaj drugače, je težko pričakovati.