© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
23.09.2015 14:55:42

MARIBOR – DOMŽALE: Jurčić kljub -10 pravi, da bo prvak Maribor

Grega Wernig

Mariborčani se bodo navijačem za poraz v Zavrču poskušali oddolžiti na domači tekmi z Domžalami.

Po bolečem porazu v Halozah, ki je hitro prekinil namene o zmagoviti seriji, je pred vijoličastimi naslednja zelo zahtevna preizkušnja. Zahtevna iz več razlogov: zaradi kakovosti Domžal, završkega šoka in spoznanja, da si novega spodrsljaja niti po naključju ne smejo privoščiti. V Ljudskem vrtu verjamejo, da bodo Marcos Tavares in soigralci kos izzivu, a tudi ob Kamniški Bistrici so odločeni, da so sposobni nadaljevati uspešen niz.

Po uspehu v Novi Gorici in pričakovani pokalni zmagi v Tolminu so Mariborčani z veliko pozitivne energije odpotovali v Zavrč, toda namesto novega želenega slavja so v Halozah doživeli veliko razočaranje. Zelo veliko. Trikrat so zatresli mrežo, ampak treh točk so se vendarle veselili gostitelji, ki niso zadeli niti enkrat. Niti najmanjšega dvoma ni o tem, da se je po takšni tekmi težko dvigniti, kar bi utegnilo vplivati tudi na podobo proti Domžalam.

"Po porazu je vedno težko, še zlasti če izgubiš na tak način, kot smo mi v Zavrču. Vedno je lažje, ko te nekdo 'razbije' z igro, z akcijami. Ker potem veš, da si bil slabši in da si zaradi tega izgubil. Vedno je ekipo težje psihološko vrniti po takšnih čudnih, nenavadnih porazih, ki se dogajajo zelo redko. Ampak kljub temu smo na dobri poti in ta tekma nas ni pretresla v tolikšni meri, kot sem mislil, da nas bo. Fantje so vse to nekako preboleli, že v ponedeljek smo trenirali zelo resno. Ozračje je dobro in pripravljeni pričakujemo Domžale," zagotavlja Krunoslav Jurčić.

GLEDALCI BODO UŽIVALI
Kakšni so mariborski cilji, je kristalno jasno. "Pričakovanja so takšna kot vedno. Vsako tekmo začnemo z namenom, da bi zmagali. Že večkrat sem poudaril, da se moramo temu primerno vesti. Da moramo imeti takšno držo, če želimo ujeti ekipe pred nami in se povzpeti na prvo mesto," je odločen hrvaški strokovnjak. "A Domžale seveda spoštujemo. Število osvojenih točk v dozdajšnjem delu prvenstva razkriva, da gre za kakovostno, resno ekipo, ki je trenutno v dobrem ritmu. Bil sem na nedeljski tekmi s Koprom in spoznal dobre ter tudi posamezne slabše značilnosti naših nasprotnikov. Ekipa ima potrebne informacije, dobro je pripravljena," je še dodal trener Maribora.

maribor dw
Drago Wernig - TAKA

Domžalčani so hitri, poletni, agresivni ... Na kakšen način se lotiti takšnega tekmeca? "Rad imam ekipe, ki želijo igrati nogomet na tak način, prav tako menim, da lahko ob takšnem slogu, doseči gol več od nasprotnika, tudi nogomet na nacionalni ravni hitreje napreduje. Destrukcija nikoli ni prinesla velikega napredka. Tudi mi smo ekipa, ki želi igrati, in mislim, da bo tekma z Domžalami zelo dobra. Da bodo gledalci uživali," napoveduje Krunoslav Jurčić.

FILIPOVIĆEVA VRNITEV
Tako kot Zavrč tudi Domžale težko dobivajo gole. "Ne verjamem, da lahko primerjamo Zavrč in Domžale glede izvajanja igre. Domžalčani imajo drugačno filozofijo, niso tako obrambni. To, da niso dobili veliko golov, je zasluga celotne ekipe, ne obrambne usmerjenosti," meni strateg vijoličastih, ki bo danes znova lahko računal na Željka Filipovića, ki je odslužil kazen zaradi rdečega kartona v Tolminu, vse bolj pa nase opozarja Damjan Bohar, ki prihaja na igrišče s klopi za rezervne igralce. "Dela izjemno dobro. Je profil igralca, ki lahko v vsakem trenutku spremeni ritem, s svojo energijo daje moštvu poseben impulz. Obakrat, ko je vstopil v igro, se je odzval odlično. Srečni smo, da ga imamo," je trener Prekmurcu namenil izbrane besede.

O ZAOSTANKU NE RAZPRAVLJAMO
Ne le poraz v Zavrču, psihološko breme je gotovo tudi velik zaostanek za vrhom lestvice, na katerem je večni rival. Olimpija ima že deset točk naskoka, kar je težko kar tako odmisliti. "O tem z igralci ne razpravljamo. Mi samo moramo biti dobri, nadaljevati z vztrajanjem pri svojih principih in avtomatizmih v igri. In potem boste videli, kako se bo ta prednost topila," je optimist nekdanji hrvaški reprezentant. "Nisem prišel, da bi bil drugi, tretji ali četrti, ampak da bi bil prvak," je med drugim dejal na predstavitveni tiskovni konferenci v Ljudskem vrtu, toda današnji pogled na lestvico je z zornega kota vijoličastih vse prej kot obetaven. "Prišel sem, da bi bil z Mariborom prvak. In mi bomo prvaki," je Krunoslav Jurčić ponovil tudi ob torkovem druženju s sedmo silo.

POVSEM RAZUMLJIVO, DA JE TAKO
Domžalčani po treh zaporednih zmagah v štajersko prestolnico odhajajo odločeni nadaljevati uspešni niz. "V gosteh imamo dobro statistiko, zato se tega gostovanja ne bojimo. Naslanjamo se na svoje kvalitete. Na igrišču bomo veliko delali, dobro bomo organizirani, predvsem pa bomo pogumni. Zelo pomembna bo miselna priprava, ne smemo se ustrašiti. Upam, da smo zdaj s temi fanti že tako daleč, da se takšnih tekem ne bojimo," pravi trener dvakratnih prvakov Luka Elsner, ki ima na voljo vse razpoložljive moči.

Med tistimi, ki bodo v središču pozornosti, bo gotovo otrok Maribora Matic Črnic, ki je bil mož odločitve proti Kopru. "Tekma je bila zelo težka in ni bila najlepša za gledalce. Koper se je kljub odsotnosti nekaterih posameznikov izkazal za telesno izjemno močno ekipo. Glede na potek dogodkov smo iztržili največ, kar smo lahko. Pustili smo kri na igrišču in iztržili izjemno pomembne tri točke," se je na obračun s kanarčki ozrl edini strelec, ki je v zelo dobri formi: "S svojo igro sem zadovoljen, čeprav sem prepričan, da zmorem še več. Kljub vsemu bi na prvo mesto postavil ekipo. Ko držimo skupaj, nas je zelo težko premagati."

crnic gw
Grega Wernig

Zdaj seveda nestrpno pričakuje vrnitev domov. "Povsem razumljivo je, da je tekma proti nekdanjemu klubu za vsakega igralca nekaj posebnega. Upam, da bodo tribune čim bolj polne, saj je v takšnem vzdušju najlepše igrati. Ogledal sem si tekmo v Zavrču, kjer so Mariborčani nesrečno ostali praznih rok. Dosegli so vse tri gole, a izgubili. Ta rezultat ne bo vplival na našo tekmo. To bo povsem nova zgodba in dati moramo vse od sebe, se pokazati v najboljši možni luči in zmagati," je odločen Matic Črnic.

Niz štirih tekem brez poraza je Domžalčane utrdil na tretjem mestu na lestvici. "Želimo ostati pri vrhu in držati priključek z vodilnima ekipama. Trudimo se in za zdaj nam dobro uspeva. Gremo iz tekme v tekmo, korak za korakom, s takšno miselnostjo moramo tudi nadaljevati," je še povedal 23-letni napadalno usmerjeni vezist.