© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Iztok Lukner
Iztok Lukner
23.09.2015 12:07:23

KRKA - CELJE: Prvi tri, drugi vsaj eno

alesfevzer.com

V dvanajstih dneh bo stadion Portoval gostil še tretjo prvenstveno tekmo. Po Olimpiji in Rudarju v Novo mesto prihaja Celje.

Skupno je to šesta domača preizkušnja Krke v sezoni, na prvih petih Novomeščani niso imeli veliko uspeha. Po štirih porazih so v soboto proti Velenjčanom prišli šele do prve točke, s tem pa je z ramen farmacevtov padlo določeno breme, ki je bilo posledica točkovnega neuspeha pred svojimi gledalci. Krkašem bo zdaj prav gotovo nekoliko lažje in se bodo lahko bolj sproščeno spustili v boj za prvi domači komplet točk. Njihova želja je, da bi do tega prišli že danes, s čimer bi prekinili še šest tekem dolgo obdobje brez zmage, ki se vleče vse od 7. avgusta in slavja v Zavrču.

"Močno upam, da bomo danes dočakali tudi to zmago," ostaja optimističen trener Andrej Kastrevec, ki je bil sicer zadovoljen s sobotnim remijem. "Če bi imeli kanček več sreče, bi zmagali. Pri tem mislim tudi na nedosojeno enajstmetrovko, a k temu se ne bomo vračali, tudi sodniki naredijo napako. Rudar ni imel izrazite priložnosti, ampak na koncu je bilo prisotne nekaj bojazni, da bi s fanti spet lahko ostali praznih rok." Osvojena točka je torej prinesla neke vrste olajšanje, kar bi moralo pozitivno vplivati na ekipo. "Pričakujem, da bo igra zdaj stekla. Računam, da bomo že danes bolj nevarni za gol, da bomo imeli več priložnosti, navsezadnje je bil prvi cilj v dvoboju z Rudarjem, da ne prejmemo zadetka, kar nam je tudi uspelo. Vemo, kaj pomeni psiha v nogometu, in mesto, ki ga držimo na lestvici, odraža naše realne zmožnosti. Gostje so tisti, ki so v težji situaciji, a se mi s tem ne obremenjujemo, gremo na tri točke."

V moštvu se spet obeta nekaj sprememb, poleg poškodovanega Jamiluja Collinsa bo namreč manjkal Nana Welbeck, ki je na prvih desetih tekmah zbral štiri rumene kartone.

ČIM PREJ PROTI SREDINI
Aktualni podprvaki iz Celja nikakor ne najdejo poti iz krize, tudi po desetih krogih so še vedno prikovani na dno prvenstvene lestvice. Pred petimi dnevi so remizirali s Krškim in prekinili niz treh zaporednih porazov, še večjo težavo pa predstavlja neučinkovitost. Rumeno-modri mreže tekmecev niso zadeli že 365 minut. Eden tistih, ki bi morali skrbeti za zadetke, je novinec v ekipi Enis Đurković, ki ga je Celju posodila Olimpija.

"Lahko zatrdim, da bom naredil vse, da moštvu čim hitreje pomagam do rezultatske konsolidacije," je v uvodu povedal 26-letni Kranjčan in predstavil pričakovanja pred srečanjem s Krko: "V Novo mesto odhajamo z jasnim ciljem, osvojiti vsaj točko. V tem trenutku nam sicer ne gre po načrtih, a verjamem, da se bomo že kmalu dvignili. Moštvo je kakovostno, premoremo veliko želje, da se čim prej dvignemo z dna in približamo sredini lestvice. Prepričan sem, da nam proti Krki ne bo lahko, saj so Novomeščani v tej sezoni že nekajkrat dokazali, da so dobro moštvo. Navsezadnje so tudi na prvi medsebojni tekmi skorajda prišli do zmage. Zagotovo bomo naredili vse, da na svoj konto vpišemo nove točke."

Gostujoči trener Iztok Kapušin ne more računati na kaznovanega Danijela Miškića ter poškodovane Sunnyja, Amirja Bilalija in Matica Kotnika, ki je že začel trenirati.

rudar celje ap 2
Arsen Perić