© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.09.2015 11:02:58

Milan Mandarić: Tega ne delam za hobi, tu vidim posel

Novi prvi mož Olimpije Milan Mandarić je razkril, koliko ga je za zdaj stalo udejstvovanje v ljubljanskem klubu.

Milan Mandarić, ki je pred meseci zamenjal Izeta Rastoderja na čelu ljubljanske Olimpije, je v intervjuju za časnik Finance razkril, da je za stare dolge svojega novega kluba odštel štiri milijone evrov, za obratovanje v aktualni sezoni pa še dodatne tri milijone evrov. Hkrati je poudaril, da tega ne počne za hobi, ampak za to, ker želi biti uspešen.

"Za stare dolgove sem dal več kot štiri, za tekoče stroške več kot tri milijone. Tega se ne dela za hobi, tu vidim posel. Moramo biti prvi v državi, moramo se prebiti v Evropo in tam dostojno igrati. Nimam sedem ali osem milijonov, da bi jih stran vrgel, nimam niti sedem ali osem tisočakov, da bi jih stran vrgel. Ali nam bo to uspelo prvo, drugo ali tretje leto, bomo še videli," je v intervjuju za Finance dejal 77-letni poslovnež in dodal: "Tudi v športu je treba imeti glavo za biznis, ne morete kar metati denarja v klub, pri tem pa ne vedeti, za kaj ga dajete. V karieri sem denar ustvaril po starem, zaslužil sem ga. Ko denar zaslužite in plačate davke, znate to ceniti in ga ne mečete kar stran." Pa proračun? "Za slovenske razmere bo velik, tri milijone, plus stroški, nakup igralcev in podobno, to je drugi največji proračun za Mariborom."

Mandarić je hkrati izrazil prepričanje, da bo že kmalu v Stožicah premalo prostora za vse, ki si bodo želeli v živo ogledati Olimpijo: "Prepričan sem, da bodo ljudje čakali v vrsti za vstopnice, a teh ne bo dovolj za vse. Čez leto ali dve bomo to že videli, upam. To je cilj, da Olimpija spet postane nekaj velikega, da postane institucija."