© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.09.2015 09:57:42

Tri tekme prepovedi igranja, ker je vrgel žvečilko!

vszi

Muhamed Bešić bo drago plačal neumnost, ki si jo je brez potrebe privoščil na tekmi med BiH in Andoro.

Muhamedu Bešiću, reprezentantu Bosne in Hercegovine. Nogometaš sredine igrišča, ki si kruh služi v Angliji, kjer je član Evertona, je bil izključen na septembrski tekmi z Andoro v kvalifikacijah za Euro 2016. A ne, ker bi recimo pretiraval v žaru borbe. Storil je namreč nekaj, za kar bi ga marsikateri trener za ušesa. Ali še kaj hujšega.

Borbeni vezist je nedolgo pred koncem obračuna pri rezultatu s 3:0 za svojo reprezentanco za trenutek izgubil razsodnost. Po dvoboju z Andorcem je v slednjega zabrisal žvečilko in osupnil marsikoga. Toda sodnik je ostal priseben; poteza Bešića mu ni ušla in nogometaša je kaznoval z rdečim kartonom. Če to takrat za BiH ni bilo usodno, saj si je zmago že priigrala, pa bi lahko v prihodnje vseeno plačala kar velik davek tej izjemni neumnosti.

Bešić je bil namreč ostro kaznovan zaradi svoje poteze, odgovorni so ga na hladno postavili za kar tri tekme! To pomeni, da bo Bešić izpustil zaključek kvalifikacij, ko si bo BiH naslednji mesec na tekmah z Walesom in Ciprom poskušala priigrati dodatne boje za EP. Bosni in Hercegovini v tem trenutku ne kaže najbolje, na lestvici skupine B namreč zaseda šele četrto mesto. A za Izraelom vseeno zaostaja le za dve točki, dodatne kvalifikacije torej še niso izgubljene.

Kako zelo bo BiH pogrešala Bešića, dovolj pove že dejstvo, da 23-letni nekdanji nogometaš Hamburga in Ferencvaroša v kvalifikacijah ni izpustil niti ene tekme svoje reprezentance.