© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
29.04.2015 10:09:27

DOMŽALE – ZAVRČ: S celjskim vetrom v hrbet

Grega Wernig

Dvakratni prvaki so v Areni Petrol osvojili veliko točko, a so dobili še precej več.

Do neodločenega izida so prišli z devetimi možmi na igrišču, kar je gotovo pravšnja psihološka injekcija pred končnico prvenstva.

"To je bila junaška predstava, saj je že z enim igralcem manj izjemno težko odigrati večino tekme, kaj šele brez dveh v končnici. V takšnem primeru moramo igralci preteči veliko več, se bolj boriti in predvsem pokazati kolektivno igro. Iz Celja smo se zasluženo vrnili s točko," se je na dogajanje v knežjem mestu ozrl Žan Majer, ki se strinja, da to ni bil običajen neodločen izid: "S psihološkega vidika je dosežek vreden več kot zmaga. Če se bomo tudi na prihodnjih tekmah borili tako kot v soboto, se nimamo česa bati. Znova smo pokazali kvalitete, ki so nas odlikovale v jesenskem delu sezone. Če bomo nadaljevali podobne predstave, bomo na koncu sezone gotovo uspešni."

Zdaj Luko Elsnerja in njegove varovance čakata zaporedni domači preizkušnji, drevi bo ob Kamniški Bistrici gostoval Zavrč. "Smo sredi zelo težkega ritma tekem. Trenerji so nas pred sezono dobro telesno pripravili in tudi na treningih zelo skrbno določajo intenzivnost dela. Znova bomo morali dokazati, da si zaslužimo mesto pri vrhu lestvice in uvrstitev v Evropo. V Domžale prihaja kakovostna ekipa Zavrča, ki zna zelo dobro igrati na rezultat. V tekmo bomo šli z vsemi močmi, saj v boju za vrh nujno potrebujemo ves izkupiček," pravi 22-letni vezist iz Lenarta.

Zasedba iz Haloz je v zadnjem krogu prav tako remizirala, in sicer doma z Rudarjem. "V Domžalah nimamo kaj izgubiti. Lahko bomo odigrali sproščeno, hkrati bo seveda treba izkoristiti priložnosti, ki se nam bodo ponudile. Slediti moramo klubski politiki, tudi tokrat bomo zamenjali nekaj igralcev, da preverimo njihovo kakovost, a to nikakor ne pomeni, da smo se že vnaprej predali. Če se nam bo ponudila priložnost za presenečenje, jo bomo s pridom izkoristili," pravi trener Ivica Solomun.