© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
29.04.2015 08:00:00

Zahović: Januarja smo jo, zdaj je nismo

Drago Wernig - TAKA

Pretekle dneve je zaznamoval Benjamin Verbič, ki je v ponedeljek tudi uradno obljubil štiriletno zvestobo Københavnu.

Na Dansko se bo kakopak preselil poleti, Celjani pa bodo ob skandinavskem nadomestilu lažje zadihali, v njihovo blagajno naj bi po zadnjih informacijah "kapnilo" 900 tisoč evrov, pripadel jim bo tudi delež od naslednjega prestopa.

Ni skrivnost, da so o novopečenem reprezentantu že dalj časa razmišljali tudi pod Kalvarijo, toda športni direktor zagotavlja, da za vzhajajočo zvezdo slovenskega nogometa z velikanom iz najstarejše in najmanjše nordijske države niso bili (finančnega) boja.

"Ker Maribor zdaj v Areno Petrol ni poslal uradne ponudbe," zagotavlja Zlatko Zahović in dodaja: "Poslali smo jo januarja, vendar takrat Celjanov ni zadovoljila. Verbič je odličen igralec, o tem ni nobenega dvoma, toda v tem trenutku vendarle ni bil naša prioriteta. Za nas je zdaj najpomembnejše, da se vsi poškodovani igralci vrnejo v želeni tekmovalni ritem." 

Misli so zdaj seveda izključno in samo pri večnem derbiju. "Zadnja visoka zmaga je bila vsekakor pravšnja najava in menim, da derbi prihaja v pravem trenutku, najbolj pa gotovo veseli, da ima trener končno na voljo skoraj vse igralce. Zavedamo se, da je to že ena majhna zaključna žogica za naslov prvaka, in seveda bomo storili vse, da jo unovčimo," v pričakovanju vročega obračuna pravi Zahović.