© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.04.2015 15:39:22

Derbi prihaja v pravem trenutku

Arsen Perić

Trener Olimpije Darko Karapetrović ne skriva želja in pravi, da bodo zmaji jutri v Stožicah odkrito naskakovali zmago.

Darko Karapetrović je bil ob zadnjem obisku Ljudskega vrta le streljal oddaljen od velike zmage. Toda tik pred zdajci je na sceno stopil Marcos Tavares in Olimpiji "ukradel" slavje, ki bi odmevalo. Kar zadeva Stožice pa... Hja, v ljubljanskem hramu nogometa je Olimpije doslej le dvakrat premagala Maribor, pod eno zmago se je podpisal Dušan Kosić, pod drugo Milorad Kosanović, obe pa sta bili brez pravega haska. Odigrani sta bili namreč v trenutkih, ki več ali manj o ničemer nista odločala. Zdaj bo drugače; zdaj Olimpija zmago potrebuje, če želi ostati v igri za najvišja mesta, z njo bi hkrati zapletla boj za naslov prvaka.

Trener zmajev verjame, da so ti dorasli nalogi, ki je pred njimi, prepričan je tudi, da je trenutek za obračun z Mariborom za Olimpijo skorajda idealen. "Razlika v primerjavi s prvim letošnjim derbijem? Seveda obstaja. Fizično bolje delujemo, bolj smo uigrani, v tem trenutku tekma z Mariborom po obračunu z Zavrčem za nas prihaja v odličnem trenutku. Bolje zdaj, kot kdaj drugič. Smo fizično bolje pripravljeni, taktično smo dobro videti na terenu in tekma res prihaja ob pravem trenutku," je prepričan 39-letni Karapetrović, ki ima sladke skrbi: vsi njegovi varovanci so nared za igro, tudi prvi strelec Andraž Šporar.

"Gremo po zmago, v derbi bomo šli stoodstotno. A vemo, da se bomo morali zelo potruditi in dati svoj maksimum. Maribor je močna in kakovostna ekipa, kar dokazuje iz dneva v dan. Tekmo s Krko so Štajerci morda vzeli bolj 'na easy', a to nas ne sme uspavati, mi moramo biti stoodstotni," je še pristavil Karapetrović, ki bi v primeru zmage zaostanek za Štajerci zmanjšal na vsega šest točk.