© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.04.2015 15:29:56

Na derbiju bodo dali čustva na stran

Nikola Miljković

Trener Maribora Ante Šimundža je strnil misli pred sredinim večnim derbijem v Ljubljani.

Damir Skomina je več ali manj pripravljen na to, da da znak za začetek 64. prvoligaškega večnega derbija, enako pa kakopak velja tudi za nogometaše obeh ekip. V Ljubljani so prepričani, da je napočil pravi trenutek za zmago, tudi zaradi dejstva, da je Maribor na zadnjih dveh tekmah le remiziral. Toda Štajerci ne glede na vse niso pretirano zaskrbljeni, verjamejo, da se bo obračun končal po njihovih željah, če ga bodo seveda odigrali v skladu s svojimi zmožnostmi.

"Vzdušje pred derbijem je napeto, delovno, pripravljeno, osredotočeno, ustaljeno, tekmo pričakujemo maksimalno motivirani. Res je, da sta dva igralca odpadla iz kadra (Šuler in Filipović), bomo videli, kako bo s Sallalichom, vsi drugi pa so maksimalno pripravljeni za tekmo," je misli pred obiskom prestolnice strnil trener Maribora Ante Šimundža, ki se bržčas zaveda, da bi se bitka za naslov prvaka v primeru poraza dokončno povsem razplamtela.

"Dva derbija smo že odigrali, šlo je za dve različni tekmi, tudi tretja bo drugačna, vsaka tekma se razlikuje, pa tudi če se igra takoj naslednji dan. Derbi je posebna tekma, prestižna, pomembna za vse, a tudi ta prinaša tri točke, ki so v ospredju. V ekipi bomo dali čustva na stran, igrali osredotočeno. Pričakujem dinamično in všečno igro za gledalce, s smerjo ustvarjanja rezultata," je razpredal strateg kluba iz Ljudskega vrta in za konec odločno pristavil: "Imamo potrebne izkušnje, dovolj tekem za sabo. Vsi se zavedamo, da ena tekma ne določa prvenstva, je ena v nizu, ki pa jo jemljemo zelo, zelo resno."