© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
26.03.2015 09:30:35

Vuk: Zakaj? Ker se je žoga čudno odbila!

m24.si

Napadalca se ocenjuje predvsem po številu doseženih golov.

Če odigra tekmo, na kateri ne ogrozi resneje nasprotnikovih vrat, ocena po navadi ni vrhunska. Toda Slobodan Vuk obračuna med Domžalami in Mariborom vseeno ni odigral slabo. Boril se je kot lev, za kar so ga tudi nagradili. Sicer soigralci, a vseeno.

881-18-19-slobodan vuk gw
m24.si
Po stari navadi so nogometaši Domžal tudi po tokratnem krogu 1. SNL izbrali enega, ki je po njihovem mnenju najbolj izstopali. Odločili so se za Vuka, ki ga je trener Luka Elsner zaradi slabe forme Mateja Eterovića vnovič uvrstil v začetno enajsterico. In napadalcu, ki je bil ogorčene bitke z mariborskimi branilci, to kakopak godi. 

"Naziv igralca tekme mi veliko pomeni, saj so me izbrali soigralci. Čeprav nisem dosegel gola, so mi namenili svoj glas, kar pomeni, da cenijo moj trud v obeh fazah igre," zadovoljstva ne skriva 25-letnik, ki pa je hkrati priznal, da v pravi šahovski partiji z Mariborom ni užival: "Napadalci v takšnih tekmah ne uživamo, saj moramo ogromno delati v fazi obrambe in tudi veliko več preteči. Obramba se začne pri napadalcih, tako da moramo tudi mi opraviti svoj del posla pri branjenju. Skozi tekmo smo želeli ohraniti kompaktnost. Nekajkrat smo poskušali s pritiskom na polovici nasprotnika, vendar nam to ni najbolje uspevalo. Temu se moremo še posvečati."

881-18-vuk1
m24.si
Vuku se je sicer sredi prvega polčasa ponudila najlepša priložnost na tekmi; če bi prišel do žoge, bi bil osamljen pred vrati. A kaj, ko je povsem zgrešil okroglo usnje. "Seveda mi je žal zgrešene priložnosti. Na takšnih tekmah se ti navadno ponudi le ena. Žoga se je tik pred strelom čudno odbila," je v svoj zagovor dejal domžalski napadalec. 

Ne glede na zapravljeno priložnost Vuk upa, da je trenerju Elsnerju dokazal, da si zasluži mesto v udarni enajsterici. "Noben igralec si ne želi sedeti na rezervni klopi, in to velja tudi zame. Moram priznati, da z minutažo nisem zadovoljen, vendar je takšna odločitev trenerja, ki jo popolnoma spoštujem. Želim postati standardni član prve enajsterice, zato bom na treningih še naprej trdo delal in opozarjal nase," se Vuk ne misli kar tako predati.

881-18-vuk2
m24.si

Pa rezultati v spomladanskem delu sezone, ki – roko na srce – niso ravno najbolj bleščeči? "V petih tekmah smo dosegli premalo točk. Še najbolj bolita tekmi z Rudarjem, na kateri celoten drugi polčas nismo izkoristili igralca več, in Zavrčem, na kateri smo imeli ogromno priložnosti. Nam napadalcem je najtežje, ko ne dosegamo golov. Kljub temu je pomembno, da prihajamo v priložnosti, in prepričan sem, da se nam bo prej ali slej odprlo tudi v napadu," je še pristavil Slobodan Vuk.