© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
18.01.2015 21:55:29

Bo Stojanovića nadomestil Klinar?

Nikola Miljković

Bešiktaš naj bi v ponedeljek sporočil, ali se bo okrepil z novopečenim slovenskim reprezentantom.

Po sobotni prijateljski tekmi v Kidričevem, kjer so z 2:1 ugnali Aluminij, se vijoličasti niso vrnili v svojo prekmursko pripravljalno bazo, ampak so Marcos Tavares in soigralci imeli na voljo nekaj prostega časa, ki so ga preživeli v domačem okolju.

V ponedeljek zjutraj se bodo zbrali v Ljudskem vrtu in se po dopoldanskem treningu znova preselili v Moravske Toplice, v torek jih čaka naslednja prijateljska preizkušnja. Na igrišču z umetno travo v Lendavi se bodo pomerili z madžarskim prvoligašem Dunajvarosem, ki je po prvem delu prvenstva na 14. mestu na lestvici.

S soigralci bo odpotoval tudi Petar Stojanović, a se utegne zgoditi, da se na ravnici ne bo zadržal dolgo. Bešiktaš naj bi namreč do konca 19. januarja sporočil dokončno odločitev glede 19-letnega Ljubljančana. Kot je znano, sta se kluba glede odškodnine načeloma že dogovorila, a morajo Turki razkriti še svoj zadnji odgovor. Dokončnega! Če se bo Petar Stojanović naposled preselil v Istanbul, naj bi Mariboru pripadlo nekaj več kot 2,5 milijona evrov nadomestila.

Zlatko Zahović sicer zagotavlja, da maksimalno zaupa Alešu Mejaču in Robertu Pušaverju, toda v primeru prodaje novopečenega reprezentanta bo bržkone kljub temu skušal najti primerno nadomestilo. Ob takšnem razpletu dogodkov naj bi skušal po naših informacijah pod Kalvarijo privabiti Denisa Klinarja iz Rudarja.

Igralec, ki bo 21. februarja dopolnil 23 let, se sicer spogleduje s tujino, toda za zdaj konkretne ponudbe menda ni bilo, zato bi delnice vijoličastih gotovo kotirale zelo visoko. Tudi Velenjčani poslu vsekakor ne bi nasprotovali, z odškodnino bi si v precejšnji meri olajšali življenje v nadaljevanju sezone.

EKIPA B V MEDULINU
K temu dodajmo, da je dejavna tudi ekipa B slovenskih prvakov, ki je po jesenskem delu prvenstva v 3. SNL - sever prepričljivo na vrhu razpredelnice. Varovanci trenerja Marka Lešnika so prvi teden vadili v domačem okolju, v nedeljo pa so zapustili štajersko prestolnico in se preselili v Medulin, kjer bodo ostali do konca tedna in ob vsakodnevnih treningih sodelovali tudi na prvem turnirju Arena Cup.

Prva tekma v skupini A jih čaka že v ponedeljek ob 11. uri, ko bo na nasprotni strani Istra iz Pulja, v petek se bodo Mariborčani udarili še z Vitezom, ki nadaljevanje prvenstva v premijer ligi BiH čaka na 11. mestu. V skupini B bodo moči merili OFK Beograd, zagrebška Lokomotiva in Slaven Belupo iz Koprivnice, ki ga vodi nekdanji trener slovenskih prvakov Ante Čačić.