© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.01.2015 14:48:34

Video: Ko te poškoduje – sodnik!

vszi

Zgodi se tudi to, da si na nogometni tekmi zlomiš nos. A ne na takšen način ...

Poškodbe so sestavni del nogometa, način, kako pride do njih, pa je ogromno. Nekateri se poškodujejo sami od sebe, iz ljubega miru, spet drugi so žrtve preveč grobih nasprotnikov. Na Nizozemskem pa živi nesrečnež, ki se lahko pohvali, da se mu je na eni od tekem amaterskega tekmovanja zgodilo nekaj, česar ne vidimo ravno vsak dan. Na stranski tir ga je namreč spravil sodnik!

Toda pozor, delivec pravice ni bil pokvarjenec, ki je to želel storiti, vse skupaj je bilo splet nesrečnih okoliščin. Ko sta se igralca Barendrechta in Scheveningena na polovici enega od obeh klubov borila za žogo, se je zdelo, da je prišlo do prekrška. Sodnik se s tem ni strinjal, razširil je roke in s tem želel sporočiti, da ni bilo nič spornega in da naj se igra nadaljuje. Toda ravno v trenutku, ko je storil to, je izza njegovega hrbta pritekel nesrečni Mitchell van Gastel. Sodnik ga je z roko kresnil po obrazu, nogometaš je padel kot pokošen in nato obležal na zelenici. Čeprav se je sprva zdelo, da je šlo le za lažji kontakt, je hitro postalo jasno, da je van Gastel vseeno staknil precej neprijetno poškodbo. Sodnik mu je namreč nehote zlomil nos!

Da bi bilo za Barendrecht vse skupaj še nekoliko huje, jim je ta isti sodnik že pred tem razveljavil tudi zadetek. Na sporen način, pravijo. In tekma se je končala z 1:1. Ter z zlomljenim nosom, seveda.