© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
16.01.2015 12:10:50

Izraelec hitro pomahal v slovo

Dudu Biton spomladi ne bo več igral v dresu slovenskega prvaka Maribora.

Dudu Biton ni več član Maribora. Da bo odšel iz Ljudskega vrta, se je šušljalo že nekaj časa. Danes je bilo tudi uradno potrjeno. S strani Maribora sicer še ne, so pa to potrdili v njegovem novem klubu. Biton se vrača v Izrael, po novem bo igral za Hapoel iz Tel Aviva.

Da bodo na 26-letnega napadalca v klubu pod Kalvarijo hitro pozabili, ni potrebno poudarjati. Čeprav so bila pričakovanja ob njegovem prihodu v štajersko prestolnico visoka, jih nikakor ni uspel upravičiti. Dejansko ga dolgo časa sploh ni bilo na spregled. Proti koncu jesenskega dela sezone je vendarle postregel z nekaj prebliski, v pokalu je na tekmi s Krko recimo zabil imeniten zadetek, toda to ni bilo dovolj. In ko se je športni direktor Zlatko Zahović za sodelovanje dogovoril z Daliborjem Volašom, je bilo več ali manj jasno, kdo bo moral stran.

Biton, je za Maribor igral kot posojen nogometaš belgijskega prvoligaša Standarda, bo kariero – kot rečeno – nadaljeval v rodni domovini. Tam bo zaigral prvič po štirih letih, ob tem je zanimivo tudi, da je nekoč branil barve Maccabija, zdaj bo član ostrega mestnega tekmeca Hapoela.