© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
13.01.2015 09:13:51

Pohiteli bodo na ravnico

Za prvaki je prvi teden priprav na spomladanske izzive. Minil je brez pretresov, a vremenske razmere so Anteja Šimundžo in njegove varovance prisilile, da se bodo v Moravske Toplice odpravili že jutri zjutraj.

Ante Šimundža je z uvodnimi aktivnostmi zadovoljen: »Načrt je bil izveden v celoti. V primerjavi z lanskim začetkom zimskih priprav smo žal morali na umetno travo, a proti vremenu ne moremo. Veseli, da smo predvideno opravili brez večjih težav. Fantje so pokazali ustrezno mero profesionalnosti, vsi so motivirani. Ocena prvega tedna je pozitivna. Da ni vse popolno, je poskrbela bolezen Filipovića in Vilerja, ki bosta izgubila nekaj delovnih dni.«

Vijoličasti pod Kalvarijo ne bodo ostali prav dolgo. »Prva tedna priprav smo nameravali izpeljati v Mariboru. Vreme nam ne omogoča, da bi prej začeli vadbo na igrišču z naravno travo, zato se bomo že v sredo preselili v Moravske Toplice, za kar gre naša zahvala vodstvu kluba, ki je poskrbelo, da imamo v tem obdobju in glede na vse okoliščine najboljše pogoje za trening,« je pojasnil Ante Šimundža. S svojimi varovanci bo na prekmursko ravnico odpotoval jutri zjutraj, popoldne je v Lendavi na sporedu uvodna prijateljska preizkušnja, na nasprotni strani bo madžarski ZTE.

lesnik dw
Drago Wernig - TAKA

Včeraj je priprave začela tudi B-ekipa Maribora. »Prvi teden bo potekal v domačem okolju, 18. januarja pa gremo na priprave v Medulin, kjer bomo nastopili tudi na turnirju in odigrali tri tekme. Za nas je zaradi poznega začetka prvenstva situacija nekoliko neobičajna, a tako smo zastavili priprave, saj moramo fante pripraviti tudi za morebitno delovanje v članskem moštvu,« je dejal trener Marko Lešnik. Pod njegovim vodstvom je vadilo 16 igralcev, in sicer Hamer, Vuklišević, Lazar, Marjanović, M. Filipović, Lorbek, S. Dodlek, Hotić, Vujčić, Moravac, Kramarič, Sirk, Ploj, Šauperl, Obrez in Fajić.