© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
12.01.2015 21:40:43

Kako so glasovali?

Reuters

Ena izmed najbolj težko pričakovanih novic po gala prireditvi je tista, v kateri lahko izvemo, kako so selektorji, kapetani reprezentanc ter po en predstavnik medijev iz vsake države, ki imajo pravico glasovanja, razdelili svoje glasove v Fifinem izboru za najboljšega nogometaša leta.

Prav nič drugače ni bilo niti tokrat, ko je laskavi naziv najboljšega na zemeljski obli tretjič prejel Cristiano Ronaldo. Gre za odločitev, ki ni presenetila skoraj nikogar. Zato pa je toliko bolj zanimivo videti, za koga je glasoval zmagovalec.

Dejstvo, da je portugalski zvezdnik prva tri mesta namenil svojim soigralcem pri madridskem Realu, verjetno ni presenetljivo. Malo pa vseeno preseneča njihov vrstni red. Na prvo mesto je namreč postavil Sergia Ramosa, ki mu sledi Gareth Bale, tretji pa je Karim Benzema.

Drugouvrščeni Lionel Messi je svoje glasove porazdelil takole. Na prvo mesto je postavil reprezentančnega soigralca in od poletja člana Manchester Uniteda Angela Di Mario. Drugi na njegovi lestvici je Andres Iniesta, tretji pa Javier Mascherano

Poglejmo si še nekaj zanimivih posameznikov in njihove glasove. 

Zlatan Ibrahimović ni veliko taktiziral in je izbral med tremi v ožjem izboru. Največ glasov je namenil Messiju, na drugo mesto je postavil Neuerja in na tretje Ronalda. 

Gianluigi Buffon in Iker Casillas spadata med najboljše vratarje zadnjega desetletja. Noben izmed njiju ni na prvo mesto postavil kolega Neuerja, to je bilo namreč rezervirano za Ronalda. Italijan je Messiju namenil drugo mesto, Bayernovemu vratarju pa tretje. Španec je na drugo mesto postavil Sergia Ramosa, na tretje pa Thomasa Müllerja. 

FAVORITI SLOVENSKEGA TERCETA
Slovenski selektor Srečko Katanec je za najboljšega na svetu izbral Thomasa Müllerja, drugo mesto je dodelil Cristianu Ronaldu in tretje Manuelu Neuerju. 

Kapetan naše izbrane vrste Boštjan Cesar pa je glasove razdelil takole: na prvo mesto je postavil Ronalda, na drugo Diega Costo in na tretje Arjena Robbna. 

Slovenske medije je tokrat zastopal dr. Andrej Stare, ki je največ točk podelil Cristianu Ronaldu, na drugo mesto je postavil Manuela Neuerja, na tretje pa Arjena Robbna.