© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
10.01.2015 10:15:23

Odšel je brez zamer

Grega Wernig

Vodilna ekipa po jesenskem delu prvenstva v slovenski prvoligaški druščini je znova aktivna, Luka Elsner je v petek dopoldne svoje varovance zbral na prvem letošnjem skupnem treningu. Prevladovala je dobra volja, vadila sta tudi Matic Črnic in Dejan Trajkovski.

Po dneh individualne vadbe so se Domžalčani znova zbrali ob Kamniški Bistrici in tudi uradno začeli priprave na spomladanske izzive, na uvodnem srečanju je Luka Elsner pozdravil 27 igralcev. Manjkali so poškodovana Zeni Husmani in Kenan Horić ter Veljko Simić, ki je zbolel, zato pa sta rumeno-modro opravo prvič oblekla Matic Črnic in Dejan Trajkovski, nov obraz je tudi Andrei Blejdea. Gre za 18-letnega romunskega napadalca, ki se je nogometne abecede naučil v Dinamu iz Bukarešte, nazadnje je igral za švicarski Wil 1900, nekdanji klub nekdanjega Domžalčana Džengisa Čavuševića. Fant ima še vedno pravico nastopa za mladinsko ekipo, a bo priprave opravil s člansko zasedbo. Še nekaj je igralcev iz tujine, ki so prišli na preizkušnjo in bodo skušali prepričati Luko Elsnerja, da si zaslužijo podpis pogodbe.

817-6-trajkovski gw
Grega Wernig

SMEHA NI MANJKALO
V središču pozornosti je bil kakopak mariborski dvojec, Matic Črnic in Dejan Trajkovski sta bila deležna prisrčnega sprejema. Smeha ni manjkalo. "Ozračje je pozitivno. Vem, da sem prišel v odlično ekipo z izjemnim strokovnim vodstvom. Komaj čakam, da pljunemo v roke in začnemo zares," je povedal Dejan Trajkovski, ki je Ljudski vrt zapustil po dvanajstih letih. "To je vse moje nogometno življenje, ampak tako pač je v profesionalizmu. Obrnil sem nov list, gremo naprej. Mislim, da je prihod v Domžale korak naprej v moji karieri. Seveda si bom prizadeval po najboljših močeh, da bi pristavil kar se da velik delež k uspehom ekipe."

ENKRAT SE JE PAČ MORALO ZGODITI
Dvaindvajsetletni Štajerec vrnitve v vijoličasto družino ne izključuje. "Kaj pa vem. Morda kdaj, morda se ne bo zgodilo. Toda o tem zdaj ne razmišljam. Osredotočen sem le na to, kako v Domžalah biti čim boljši." Slovo od Ljudskega vrta je minilo brez povišanih tonov in brez zamer. "Ne, ni nikakršnih zamer. Mariboru tudi v prihodnje želim veliko uspeha, hkrati bi se zahvalil vsem v klubu, ki so mi pomagali na moji poti."

V bližnji prihodnosti ga čaka nevsakdanja izkušnja, prvič bo nasprotnik vijoličastih: "Enkrat se je pač moralo zgoditi. Predvsem pa upam, da bom igral. In seveda, da bomo zmagali."

817-6-crnic gw
Grega Wernig

Domžalčani bodo spomladi bili boj za naslov prvaka, Dejan Trajkovski s tem že ima nekaj izkušenj, kar bi bilo lahko slačilnici v pomoč: "Drži, da imava z Maticem kar nekaj tovrstnih izkušenj. Če bo le mogoče, bova skušala pomagati s kakšnim nasvetom. Če bodo Domžale tako dobre, kot so bile jeseni, bo vse skupaj lažje. Kakopak verjamem, da lahko osvojimo naslov prvaka."