© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
09.01.2015 18:13:47

Jezni Ronaldovi oboževalci zasuli Platinijev vrt (video)

Reuters

Predsednik Uefe Michel Platini, ki je med kandidati za najprestižnejšo nogometno nagrado javno podprl Nemca Manuela Neuerja, je zaradi te poteze občutil bes navijačev portugalskega zvezdnika Cristiana Ronalda.

Nemec Manuel Neuer (Bayern), Portugalec Cristiano Ronaldo (Real Madrid) in Argentinec Lionel Messi (Barcelona) so trije kandidati za najboljšega nogometaša leta 2014. Predsednik Uefe Michel Platini je javno razkril, da bi moral po njegovem mnenju nagrado prejeti član nemške reprezentance, ki je na lanskem svetovnem prvenstvu osvojila naslov prvaka. S tem se je tako javno postavil na stran vratarja Neuerja, po mnenju nekaterih navijačev, pa si oseba na tako visokem položaju v nogometu tega ne bi smela privoščiti.

zoga

Tako se je nekaj privržencev portugalskega nogometnega zvezdnika odločilo, da bo Platiniju na zanimiv način pokazalo, kaj je v letu 2014 uspelo Ronaldu. Za vsak njegov dosežen zadetek v lanskem letu so izbrali eno žogo, na katero so napisali kateri zadetek po vrsti je bil, proti komu ga je dosegel in v kateri minuti. Vse skupaj so tako potrebovali 61 žog, te so nato sredi noči odpeljali kar na domač naslov Francoza in jih zbrcali na dvorišče njegove hiše, še pred prihodom policije pa zapustili prizorišče "zločina". Ali je bil Platini v tistem trenutku doma ni jasno, zagotovo pa ni bil ravno vesel polnega dvorišča žog.