© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.01.2015 15:20:55

Še tretji Slovenec k Borussii?

Grega Wernig

Kevin Kampl in Jon Gorenc Stanković sta v teh dneh pri Borussii dobila slovensko družbo.

Nekoč so bili na Slovence nori pri italijanskem prvoligašu Palermu, zdaj so se za nogometaše iz državice na sončni strani Alp očitno ogreli pri Borussii iz Dortmunda. Lansko poletje je tja na dolgoletno posodo odšel Jon Gorenc Stanković, nekaj dni nazaj so črno-rumeni za kar dvanajst milijonov evrov iz Salzburga pripeljali Kevina Kampla. Zdaj pa je na Westfalen odšel še en Slovenec. Slovensko kolonijo v Dortmundu je še povečal Alen Ožbolt – čeprav je potrebno poudariti, da za zdaj le začasno.

Kot so potrdili v Domžalah, kjer si Ožbolt služi kruh, se mladi napadalec v tem trenutku mudi na preizkušnji pri Borussii, tam bo predvidoma ostal do 24. januarja. Leta 1996 rojeni Dolenjec je doslej v 1. SNL odigral 14 tekem in se enkrat vpisal med strelce, v preteklosti pa se je nekajkrat že mudil na tujem: v Italiji ga je preizkušala Sampdoria, v Španiji pa Villarreal.

Dodajmo, da je pred dnevi Domžale že zapustil tudi Jan Mlakar, ki pa se ni preselil v Nemčijo. Odšel je v Italijo, kjer se bo poskušal dokazati v dresu Fiorentine.